Bedevaart naar Meersel-Dreef

meersel-dreef-1jpeg

Op dinsdag 17 augustus gingen onze vrijwilligers van de Zonnebloem Chaam voor het eerst sinds lange tijd weer op pad met onze gasten.

De bekende en vertrouwde bedevaart naar de Mariagrot bij de paters in Meersel-Dreef is al vele jaren een populaire bestemming, waar de Zonnebloem Chaam mag aansluiten bij de KBO Teteringen die dit jaarlijks organiseert. In 2020 werd dit unieke uitstapje naar ‘Het Lourdes van de Noorder Kempen’ door velen gemist.

Ook de Opstapbus stelde speciaal voor deze gelegenheid de bus met chauffeur en begeleider beschikbaar voor het vervoer van onze minder mobiele gasten, en daarnaast waren er een aantal vrijwilligers, die het vervoer en de begeleiding regelden. Hierdoor konden we onze gasten weer blij maken met het bijwonen van de Heilige Mis ter ere van Maria Tenhemelopneming. Door het slechte weer jammer genoeg niet buiten bij de Mariagrot maar in de sfeervolle kloosterkerk van de paters kapucijnen. 

Daarna waren we te gast in de taverne ‘Bij De Paters’ waar men zich te goed kon doen aan koffie of thee met een warme appelflap. Dit alles onder muzikale begeleiding van het vrolijke seniorenorkest ’Entre-Nous’, dat was meegekomen uit Teteringen.

Mw. Hereijgers-Brouwers is afkomstig uit Bavel en woont sinds kort in Chaam, dit was meteen haar eerste Zonnebloem Chaam uitje en ze genoot hiervan, ook al zijn de regels streng. Zo moesten er mondkapjes worden gedragen bij het verplaatsen en mocht men de toegewezen zitplaats niet verlaten om ‘te buurten’ bij een andere tafel. “Zo fijn om er weer even uit te zijn, zo’n bijzondere Heilige Mis bij te wonen en contact te hebben met andere gasten”.

CvN

Ciska van Nispen-Streefkerk

0651425622
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk