Zonnebloemdag: de sleutel naar betere tijden

zonnebloemdag-1jpg

Op de 2e zondag in september is het Nationale Ziekendag en wordt in Chaam traditioneel Zonnebloemdag gevierd. En hoe fijn is het dan dat we dit weer gezamenlijk - op gepaste afstand - konden beleven.

 

De grote zaal van het Skac bood ruimte voor 36 Zonnebloem gasten, die ervan hebben genoten om elkaar weer te zien, te spreken en samen de maaltijd te gebruiken.

Niet alleen was er vreugde, maar er was ook een stil moment van herdenking voor allen die ons zijn ontvallen. Voor ieder van hen werd een lichtje ontstoken als symbool voor het licht dat zij tijdens hun leven aan hun naasten hebben gegeven. 

Na het warme welkomstwoord van voorzitter Marcelle Schram, las bestuurslid Corry van Ginneken een prachtig gedicht voor: Zo’n sleutelbos voor iedereen” waarin sleutels in vele kleuren symbool staan o.a. voor liefde (rood), hoop (groen), verbondenheid (oranje) en goede wil (wit). Geef ons zo’n sleutelbos als symbool voor betere tijden, vandaag, morgen en altijd door, totdat alle mensen grond onder de voeten hebben.”

Daarna werd een feestelijke lunch aan de tafels geserveerd door onze Zonnebloem vrijwilligers, die alles weer tot in detail hadden georganiseerd en waarvoor geen moeite te veel was. Van warme soep tot luchtige bavarois, iedereen genoot hiervan met volle teugen. Tinie van Eekelen bracht een breed repertoire oude en vertrouwde liedjes ten gehore op haar accordeon, die onze gasten mochten kiezen uit een indrukwekkend lange liedjeslijst. We hopen dat er de volgende keer weer ouderwets mag worden meegezongen en danken ook de vrijwilligers van het Skac voor het meedenken met en uitvoeren van onze ideeën. CvN

Ciska van Nispen-Streefkerk

0651425622
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk