Wat een fijne middag!

regiomiddagjpg

Regiomiddag Zonnebloem Chaam, Riel, Baarle Nassau, Ulicoten en Alphen.

Ieder jaar organiseert één van de afdelingen van de “oude” Zonnebloemregio een gezellige middag voor de gasten uit deze dorpen. Dit jaar was de Rielse Zonnebloem aan de beurt. De sympathieke troubadour Tonny Wijnands was bereid gevonden om vanuit Deurne af te reizen naar - zoals hij het verwoordde - het Ahoy van Riel:  Ontmoetingscentrum de Leybron. Na een welkomstwoord door de voorzitter van de Zonnebloem Riel, een lekker bakje koffie of thee met een warm worstenbroodje van de plaatselijke maker ervan H&H, kon de middag beginnen.

 Met z’n grappen, mooie verhalen, en liedjes wist Tonny iedereen ruim anderhalf uur te boeien.

Herinneringen werden opgehaald aan de ouderwetse dansmiddagen; de plek waar onze gasten hun partners leerde kennen. Niets geschiedde in die tijd via whatsapp, maar alle communicatie  vond gewoon plaats op de dansvloer en als het “aan” was, werd dit bevestigd met het uitwisselen van een pasfoto.

 Aan zwemmen in het plaatselijke zwembad, met zwembroeken die gemaakt werden van te warm gewassen truien. En natuurlijk waren er afzonderlijke kleedhokjes. “Ondeugende” jongens werden door de strenge badmeester onmiddellijk tot de orde geroepen.

 En aan kinderen uit grote katholieke gezinnen die in de klas kwamen bij Zuster Heroina.

Aan een tijd dat tijdens de 1e communie een bidprentje werd uitgereikt in kleur met daarop Jozef en Maria en een bloot kindje Jezus; een wijsneus die de opmerking maakte: wel geld voor foto’s in kleur maar geen geld voor kleren voor dat kleintje.

 Speciaal voor deze middag had Tonny een eigen tekst gemaakt op het liedje, Hier heur ik thuis van Gerard van Maasakkers. Een tekst waarin de dorpen van onze gasten aan bod kwamen.

Met de melding:  Kent u deze nog….. werden liedjes naar bovengehaald van lang geleden. Zelfs liedjes in vreemde talen werden door iedereen uit volle borst meegezonden.

Daarna genoten we nog van een lekker hapje en drankje en hadden we nog gelegenheid om  gezellig bij te praten.

Kortom, het was een zeer geslaagde middag, met speciale dank aan Tonny Wijnands en aan alle vrijwilligers van de Zonnebloem die dit mogelijk maakten.

 

 

Ciska van Nispen-Streefkerk

0651425622
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk