Kermis, maar dan net even anders

kermismiddag-4jpeg

Omdat het weer tegen kan zitten en het vaak te druk is op de ‘echte’ kermis, hebben de vrijwilligers van de Zonnebloem Chaam een alternatieve Brabantse kermismiddag georganiseerd in het Skac.

Na het welkomstwoord en de uitleg van bestuurslid activiteiten Jeanne van den Broek, kwam de muziek binnen in de vorm van zo’n oud kermisorgeltje met een olijke begeleider, die ook goocheltrucs deed bij de gasten aan tafel. Om beurten gingen de gasten naar buiten waar allerlei echte kermisattracties waren opgesteld. Zo kon er worden gevist op magneet eendjes, rolden de blikken rammelend over de straat na het raak gooien met de ballen en had iedereen altijd een prijsje bij het touwtje trekken. Er trokken heerlijke geuren over het plein omdat er wafels werden gebakken die aan tafel werden geserveerd met kersen en slagroom.  

Onverwacht en zeer verrassend was het bezoek van onze waarnemend burgemeester Jan Brenninkmeijer. Hij nam alle tijd voor een praatje met diverse Zonnebloemgasten en vrijwilligers en deed een niet onverdienstelijke poging bij het zakken werpen.

Het thema ‘kermis’ wekte hoge verwachtingen en mede daardoor was de opkomst zeer hoog. En omdat er ook nog prijsjes werden uitgereikt voor de ingeleverde kaarten, met de punten van alle kermisactiviteiten, ging iedereen met een kleiner of iets groter prijsje weer naar huis. Met heel veel dank aan het vele werk van de Zonnebloem vrijwilligers en het Skac team! CvN

Ciska van Nispen-Streefkerk

0651425622
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk