Zonnebloemdag, het was weer een feestje

zonnebloemdag-1jpeg

Het is een goede traditie: op de tweede zondag in de maand september wordt in Chaam Zonnebloemdag gevierd. Zo ook zondag 11 september.

Deze zonnige dag begon met een mooie, drukbezochte kerkdienst, die voorgegaan werd door mevrouw Fennema en opgeluisterd door het parochieel zangkoor. Onder het genot van een kopje koffie konden de aanwezigen nog even napraten. De gasten en vrijwilligers van de Zonnebloem kregen hun “bakske” bij buurvrouw Christianne de Beer en Toos van Raak. De grote feestzaal van ’t Chaamsche Wapen zat bijna vol en al snel was het een gezellig geroezemoes. Voorzitter Marcelle Schram stond bij haar openingswoord stil bij de gasten die in het voorbije jaar zijn overleden. Bij elke naam werd een kaarsje aangestoken. Na dit moment van bezinning werd de lunch geserveerd. Het was weer smullen van tomatensoep, broodje kroket, belegde broodjes en tot slot een koffiekoek. Intussen had troubadour Gerry Joose uit Teteringen zijn intrede gedaan. Met zijn gitaar liep hij van tafel naar tafel. Zijn repertoire leek onuitputtelijk en de liedjes werden enthousiast meegezongen. Om de keeltjes te smeren werd nog een drankje ingeschonken.

Zoals altijd als het gezellig is, ging de tijd heel snel. Al gauw was het half vier, tijd om weer huiswaarts te keren. Zonnebloem Chaam kijkt terug op een fijne Zonnebloemdag. Achter de schermen wordt ook al vooruit gekeken naar 2023, het jaar dat de afdeling het 60-jarig bestaan mag vieren.

 

 

Ciska van Nispen-Streefkerk

0651425622
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk