Een bruisende start van het 60-jarig bestaan

nieuwjaarsborrel-1jpeg

Op 26 oktober 1963 werd de Zonnebloem afdeling Chaam opgericht door mevrouw Schram, de echtgenote van de toenmalige burgemeester.

Hoe frappant is het dan ook dat de huidige, zojuist beëdigde burgemeester Lieke Schuitmaker ons met een bezoekje kwam vereren. Dit hele jaar zal in het teken staan van deze mooie mijlpaal en we trapten af met een bingomiddag die extra glans kreeg door het speciale jubileumgebak, het bruisende glas champagne en de heerlijke hapjes van onze activiteiten commissie.

Doordat het bestuur de afgelopen jaren heeft gespaard voor dit jubileum, de extra subsidie van de gemeente Alphen-Chaam en de gulle giften van een aantal Chaamse bedrijven, konden we deze middag gratis aanbieden aan onze gasten. We waren dan ook blij met de zeer hoge opkomst. En dat terwijl de regen met bakken uit de hemel kwam en de wind tot stormkracht aanwakkerde.

Binnen is het dan extra gezellig en iedereen kon weer ouderwets bijkletsen over de gebeurtenissen van het afgelopen jaar in ons dorp. Voorzitter Marcelle Schram deed een warm welkomstwoordje ter vervanging van het bestuurslid activiteiten Jeanne van den Broek, die wegens ziekte helaas niet aanwezig kon zijn. Ook werd het jaarprogramma gepresenteerd zodat de agenda’s tijdig gevuld kunnen worden.

Het goed op elkaar ingespeelde bingoteam Rinus en Annemie van Enschot en Toos Aarts zorgden voor concentratie en stijgende opwinding als na het afroepen van de vele getallen eindelijk iemand ‘bingo’ riep, waarna er mooie prijsjes werden weggegeven. Ook het Skac team had het met deze hoge opkomst extra druk en we bedanken hen voor hun onvermoeibare inzet. We kijken terug op een memorabele start van 2023, het jaar dat de Zonnebloem Chaam 60 jaar bestaat! CvN

Ciska van Nispen-Streefkerk

0651425622
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk