Feest der herkenning bij de jaarlijkse Zonnebloem regio middag

regiomiddag-2-lowresjpeg

Zaterdagmiddag 29 april organiseerde de Zonnebloem Chaam een regio middag bij Het Chaamsche Wapen.

Een bijeenkomst van Zonnebloemgasten en vrijwilligers uit de dorpen Alphen, Riel, Baarle-Nassau, Ulicoten en Chaam met zo’n 100 enthousiaste aanwezigen.

Op de gezellig aangeklede tafels trof men, naast de koffie, thee en een heerlijke stroopwafel, ook drop en zuurtjes aan en dat veroorzaakte enige hilariteit. Dit raadsel werd al snel opgelost want, na een welkomstwoord van Jeanne van den Broek, bestuurslid activiteiten van de Zonnebloem Chaam, betraden 6 fleurig aangeklede dames de zaal om ons te trakteren op een heerlijke Hollandse muzikale medley.

“Trekdrop en de Zuurtjes” is de naam van dit vrolijke 6-tal en het brede repertoire van Hollandse liedjes, van ‘Jo met de banjo’ tot ‘heb je even voor mij’, zorgde ervoor dat iedereen enthousiast meeklapte en zwaaide, waarbij een enkeling zelfs een danspasje waagde. Iedereen werd verwend met drankjes en hapjes zoals de oer Hollandse bitterbal. En zo werd deze samenkomst, die 1x per jaar wordt georganiseerd door één van de deelnemende dorpen, weer een feest der herkenning.

Na dit alles werd de middag afgesloten met het laatste nummer ’Hou je echt nog van mij, Rocking Billy’ van Ria Valk, om het optreden in rock-en-rol stijl af te sluiten, aldus de dames. We zagen dan ook veel vrolijke gezichten bij de vertrekkende bezoekers. Ook alle vrijwilligers van de Zonnebloem waren weer onvermoeibaar en enthousiast, waarvoor dank want zonder jullie kunnen we dit niet organiseren. 

Ciska van Nispen-Streefkerk

0651425622
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk