Fleurige Paasmiddag bij de Zonnebloem Chaam

1-paasmiddag-2023jpegjpeg

Zaterdagmiddag 1 april organiseerde de Zonnebloem Chaam een Paas-middag in het SKAC. Er waren ruim 30 gasten aanwezig. De tafels waren omgetoverd in Paas-sfeer, wat er erg gezellig uit zag.

Op het programma stond een Paas-bloemstukje maken en een quiz over Chaam. Rumolda van Gestel begeleidde dit creatieve project en iedereen werd voorzien van het benodigde groen, de bollen en bloemen en paas-decoraties. Waar nodig, bood een helpende hand van de Zonnebloem vrijwilligers extra ondersteuning. Het resultaat was prachtig, zelfs de mannen vonden het leuk om te doen. 

Na een drankje en heerlijke hapjes, zelf gemaakt door onze activiteiten commissie, kregen we 25 quizvragen over Chaam en dat viel nog niet mee. Er werd veel overleg gepleegd om de goede antwoorden op te kunnen schrijven. Zoals ‘Hoe heette vroeger de Coöperatieve Chaamse Boterfabriek?’, ‘Wie was hoofd van de jongensschool in Chaam in 1950?’ en ‘Wanneer was de windhoos in Chaam?’.  Dit was heel gezellig om te doen, zeker omdat de ‘echte’ Chaamse gasten nog over heel veel parate kennis bleken te beschikken.  Zo kwamen er ook weer leuke gesprekken op gang.

Na dit alles werd de middag afgesloten, en ging men met een tevreden gevoel en een mooi paas-bloemstukje naar huis, dat - met de Paasdagen in het vooruitzicht - een vrolijke noot in menig woonkamer zal zijn. Ook de vrijwilligers van de Zonnebloem Chaam en het SKAC waren onvermoeibaar en enthousiast, waarvoor dank want zonder jullie kunnen we dit niet organiseren. 

Meer informatie en foto’s vindt u op onze website www.zonnebloem.nl/chaam en op www.onsalphenchaam.nl. 

Wilt u meer informatie over de activiteiten van de Zonnebloem Chaam, neem dan contact op met het secretariaat: Ciska van Nispen M 06 51 42 56 22 – E ZonnebloemChaam@outlook.com

Ciska van Nispen-Streefkerk

0651425622
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk