Zonnebloem Chaam zocht verbinding met Zorgboerderij Chaamdijk

1-zorgboerderij-lowresjpg

Op 23 en 25 mei maakten de gasten van de Zonnebloem Chaam kennis met de Zorgboerderij en de dagelijkse activiteiten voor hun cliënten.

Omdat voor de cliënten op de Zorgboerderij rust en ontspanning een essentiële voorwaarde is, mochten we in 2 kleine groepen een paar uur meedraaien met het programma. En dat maakte op iedereen een diepe indruk.   

De bekendheid van de Zorgboerderij onder de Zonnebloemgasten varieerde van ‘Ik ben hier geboren en opgegroeid’, tot ‘Ik ben hier nooit eerder geweest’. Dus toen iedereen in de royale ruststoelen aan de koffie/thee met een traktatie zat, werd er veel bijgepraat over het Chaamse verleden op en rond deze plek.

Met passie en bevlogenheid vertelden de Thebe medewerkers dagbesteding over de manier waarop alles hier wordt georganiseerd en hoe de activiteiten zoveel mogelijk worden afgestemd op de wensen en mogelijkheden van de cliënten. Daarna maakten we een wandeling over het tuinpad waarbij we om ons heen konden genieten van de natuur, de rust en de dieren op de boerderij, zoals schapen, varkentjes, kippen, en konijnen.

Samen met de cliënten vormden we daarna een grote kring om mee te doen met de beweegoefeningen voor ouderen. Dit veroorzaakte vaak vrolijkheid maar stemde ook tot nadenken over de opvang die hier wordt geboden aan ouderen met geheugenproblemen. Zonnebloem Chaam bedankt de Zorgboerderij Chaamdijk dan ook voor de gastvrije ontvangst en het leerzame programma.

Ciska van Nispen-Streefkerk

0651425622
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk