Zonnebloem Chaam viert feestelijke High Tea bij boerderij Rolerisuit

2rolerisuitjpeg

In dit jubileumjaar 2023, waarin de Zonnebloem Chaam haar 60-jarig bestaan viert, zoeken we naar extra feestelijke activiteiten.

Zo vertrok de grote Rolerisuitbus op maandag 10 juli vanaf de Geerhof met onze gasten naar de Haagse Beemden in Breda om van een gezellige en smakelijke High Tea te genieten. In deze oude boerderij is de Stichting Rolerisuit sinds 1993 gevestigd waar zij voor mensen met een beperkte mobiliteit van alles organiseren.

Onze 19 gasten stonden allemaal op tijd paraat om in de grote bus te stappen die ruim plaats biedt aan onze gasten met hun rollators en rolstoelen. De sfeer in de bus zat er al goed in, het weer was prachtig en iedereen keek uit naar deze middag.

Aangekomen bij de boerderij werden we welkom geheten door 2 gastvrouwen die ons voorzagen van koffie, maar vooral natuurlijk thee en de echte High Tea etagères met hapjes van hartig naar zoet. Het van oorsprong Britse High Tea ritueel voorziet in klassiekers als sandwiches met vis en sla, wraps met zalm, hapjes in bladerdeeg, haring op brood en natuurlijk die zalige zoetigheden als scones, koekjes en bonbons.

Daarna maakten we een wandeling over het uitgestrekte gebied rond de boerderij. In de wei lopen twee nieuwsgierige emoes rond. En verder zien we schapen, geiten en bokken, hangbuikzwijntjes, konijnen en kippen. Alles zag er zeer fleurig en verzorgd uit.

Na een laatste drankje zijn we rond de klok van half vijf weer in de bus gestapt van chauffeur Ardon, die ons netjes afleverde bij de Geerhof. Zonnebloem gasten die daarna nog vervoer nodig hadden werden met de Opstapbus ABC door onze vrijwilligers Rinus en Annemie veilig en gezond weer thuisgebracht.

 

Ciska van Nispen-Streefkerk

0651425622
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk