Zonnebloem Chaam viert gedenkwaardig 60-jarig jubileum

zb-jublieum-1jpeg

Op donderdag 26 oktober was het precies 60 jaar geleden dat in Chaam de Zonnebloemafdeling werd opgericht. Natuurlijk kon deze mijlpaal niet zonder meer passeren.

Het werd voor de gasten én onze vrijwilligers een feestelijke dag in de grote zaal van ’t Chaamsche Wapen, die voor deze gelegenheid royaal versierd was met zonnebloemen.

Na het openingswoord van voorzitter Marcelle Schram werd een driegangen diner geserveerd. Het was smullen van de kipcocktail, van de varkensfilet en gebakken tong met diverse aardappeltjes en groenten en van de ananasbavarois.

Bij een feest hoort muziek. Troubadour Tonny Wijnands was hiervoor uitgenodigd en dat bleek een gouden greep. In zijn uitgebreide repertoire nam Tonny de zaal mee naar de bewaarschool, het schoolzwemmen, de dansles op zondagmiddag en naar André Rieu.

Er werd enthousiast meegezongen, niet alleen in onze moedertaal, maar ook in het Engels, Duits en Spaans. Alle handen gingen in de lucht en de vrijwilligers dansten de Rock & Roll. Het lied “Hier heur ik thuis” van Gerard van Maasakkers kreeg een nieuwe tekst met bijzonderheden over Chaam. Kortom, het was één groot feest.

Wethouder Judith van Loon, die in de pauze mooie woorden sprak en namens de gemeente een cadeau overhandigde aan het bestuur, genoot mee tot onvermijdelijk de klok 16.00 uur aangaf en het voor iedereen weer tijd werd om naar huis te gaan.

Alle gasten die niet aanwezig konden zijn, veelal vanwege hun zwakke gezondheid, hebben een doos feestelijke bonbons thuisbezorgd gekregen. Zo is de viering van het 60-jarig bestaan een gebeurtenis waar de hele afdeling met veel plezier op terug kan kijken.

Als laatste een woord van dank aan ons geweldige Zonnebloem vrijwilligersteam! Want los van deze dag, zorgen zij met z’n allen het hele jaar door voor onze gasten, op welke manier dan ook. Zonder elkaar kunnen we niets, maar met elkaar kunnen we alles!

Ciska van Nispen-Streefkerk

0651425622
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk