Een lach en een traan tijdens de Ode aan Toon

1-toonhermansjpeg

Op zaterdag 9 maart konden de gasten van de Zonnebloem Chaam in het SKAC even teruggaan in de tijd.

De rijke nalatenschap van Cabaretier Toon Hermans (al noemde hij zichzelf liever Entertainer) werd gepresenteerd door René van der Velden, regiobestuurder van de Zonnebloem Zuid-West Brabant. Zoals Toon Hermans de liefde voor zijn vak inkleurde, zo gepassioneerd wist René zijn toehoorders te boeien met wetenswaardigheden en sprekende beelden.

De koffie en thee, die klaarstonden voor de gasten, werden omlijst door lekkernijen in Paassferen. En daarna werd het stil, want na een introductie konden we genieten van het tijdloze ‘Snieklaas’ en vele andere conferences en liedjes. Vaak eenvoudig en soms grappig waren zijn kleine versjes en met een brok in de keel zagen we hoe hij tijdens zijn laatste optreden het ontroerende lied ‘Lieverd’ zong, een ode aan zijn innig geliefde vrouw Rietje.

Omdat de Zonnebloem van 2 overleden gasten de collecte-opbrengst bij de uitvaart ontving, konden we deze middag gratis aanbieden. Dat betekende een lekker drankje en zelfgemaakte hapjes van onze activiteiten-commissie. Aan het eind van de middag zongen we het beroemde lied “24 Rozen”, waarna alle aanwezigen een roos kregen aangereikt als extra verrassing. Het was een waardige ode aan een groot kunstenaar en een heerlijke middag voor onze gasten!

Ciska van Nispen-Streefkerk

0651425622
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk