Nieuwjaars bijeenkomst

Zonnebloem afdeling

De beste wensen worden uitgewisseld aan gasten en bestuur onder het genot van de appelflapjes, de borrel en de hapjes. Met elkaar wordt er gesjoeld, rummikub gespeeld of gekaart.

Wijk bij Duurstede, 6 januari 2016. Dinsdag 5 januari 2015 waren de gasten van de Zonnebloem Cothen/Langbroek uitgenodigd voor de nieuwjaarsbijeenkomst.

Opening

De voorzitter heette de ruim 70 personen van harte welkom, wenste iedereen een heel gelukkig 2016 en keek nog even terug naar alle activiteiten die het afgelopen jaar georganiseerd waren . Samen met de vele vrijwilligers is het een prachtig jaar geweest. Ook werd er even stil gestaan bij de gasten die het afgelopen jaar zijn overleden.

Nieuw beleid

De voorzitter gaf een toelichting op de koers die de landelijke Zonnebloem stimuleert om in de toekomst kleinschalige activiteiten te gaan organiseren. Het gaat hier om activiteiten die in klein groepsverband met gasten gehouden kunnen worden. Bijvoorbeeld. Als er gasten naar een concert willen, een musical of ergens willen gaan eten. Dan kan in overleg met een vrijwilliger/ster dit geregeld en georganiseerd worden. De kosten zijn wel voor de gasten zelf, maar de afdeling zorgt voor vervoer en gaat desnoods mee als de gasten dat willen. Dat kan zijn één op één of met een klein groepje. Alle gasten hebben inmiddels een enquete formulier ontvangen waarop zij kunnen aangeven waar hun interesse ligt. Het bestuur gaat dan een programma maken om alle wensen zoveel mogelijk te laten uitkomen. De maandelijkse activiteiten blijven gewoon doorgaan. Na de koffie met appelflap kwam de borrel op tafel en werd er met zijn allen geproost op het nieuwe jaar.

Spelen

Hierna konden de gasten naar hartenlust een kaartje leggen of rummikubben of gezellig met elkaar de laatste nieuwtjes uitwisselen. Een hele gezellige ochtend en een warm begin voor het nieuwe activiteitenjaar.

 

 

Liesbeth Pieterse

0343-562158
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?