Kersen eten in Cothen bij de familie Vernooij.

Zonnebloem afdeling

21 juni werd er één van de grotere activiteiten georganiseerd door de Zonnebloem afd. Cothen/Langbroek nl. het kersen eten samen met de gasten van de afd. Werkhoven.

Zonnebloemgasten eten kersen bij de familie Vernooy op 21 juni

136 gasten uit Cothen, Langbroek en Werkhoven druppelden vanaf half tien binnen in de grote partytent op het fruitteeltbedrijf van Theo & Martine Vernooy  om traditiegetrouw te gaan genieten van de kersen. Dit grootse festijn wordt jaarlijks in juni georganiseerd door de Zonnebloemafdeling Cothen/Langbroek.

 

Vrijwilligers

Voor assistentie hadden 40 vrijwilligers zich opgegeven en die waren hard nodig om alles in goede banen te leiden.  Al om acht uur trad de ‘ochtendploeg’  aan om koffie te zetten, cake te snijden en broodjes te beleggen voor de lunch.

 

Welkom

Om tien uur maande één van de gasten, Piet v.d. Laan, iedereen met een ratel tot stilte en dat was hard nodig want het was een gekakel van jewelste. De voorzitter Wim Groot Jebbink heette de gasten en vrijwilligers van harte welkom waarna men onder het genot van koffie en cake weer gezellig verder gekletst kon worden. De laatste nieuwtjes werden uitgewisseld en er werd natuurlijk veel gelachen.

 

Kersen!

En eindelijk…..daar kwam Theo Vernooy aanrijden met zijn kar volgeladen met kersen, die onmiddellijk werden uitgedeeld.  Op de vraag of ze smaakten werd in koor “Ja!” geroepen. Wim bedankte Theo en Martine voor de gastvrijheid waar we elk jaar van mogen genieten en overhandigde hen een presentje. Tot slot stelde Wim voor te duimen voor mooi weer, want dat hebben de kersen wel nodig!

 

Proost!

Het kostte Wim wederom moeite om de gesprekken te onderbreken om met elkaar het glas te heffen. Maar uiteindelijk lukte het en werden glazen fris, bier, wijn of advocaat geheven.

 

Soep en brood

Vervolgens werd onder luid applaus de heerlijk gevulde soep binnengebracht door slager Bert Zumbrink en werden de broodjes geserveerd. Ook dit lieten de gasten zich goed smaken.

Wim sloot deze fantastisch geslaagde ochtend om half twee af maar niet nadat hij de vrijwilligers bedankt had en Bert Zumbrink die elk jaar weer de soep gratis verzorgt. Daarvoor kreeg hij spontaan een warm applaus.

 

Huiswaarts

En of het nog niet genoeg was kregen gasten bij het afscheid ook nog een zakje kersen mee naar huis, uitgereikt door vrijwilligers die regelmatig in verschillende bewoordingen te horen kregen: “Dank voor deze geweldig goed georganiseerde ochtend. We hebben genoten”. En daar doen we het toch voor!

Liesbeth Pieterse

0343-562158
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?