REGIOVAKANTIE IN DE RIJP IN HET NOORDHOLLANDSE WATERLAND

Zonnebloem afdeling

6 daagse vakantieweek georganiseerd door de regio Rijn en Heuvelrug Interview met onze Cothense gast Nol Nieuwhof

Vakantieweek naar De Rijp met de Zonnebloem: een interview

 

Maandag 6 juni vertrokken 22 Zonnebloemgasten en 22 vrijwilligers met een bus naar De Rijp in het Noord-Hollandse Waterland voor een zesdaagse vakantie. De locatie was Hotel De Rijper Eilanden, dat mensen met een lichamelijke beperking alle comfort voor een onbezorgde vakantie biedt.

 

Nieuwsgierig naar ervaringen van de Zonnebloemgasten toog ik naar een van de gasten Nol Nieuwhof, wonende in mijn dorp Cothen, met de vraag of ik hem mocht interviewen.

Dat vond hij prima en hij begon meteen enthousiast te verhalen: “We hebben een fantastische week gehad. Een heerlijke busreis met een chauffeuse die heel goed reed. Een prachtige kamer, lekker eten en de hele week zon, wat wil je nog meer?”

 

Op de vraag wat er zoal op het programma stond kreeg ik de ene na de andere belevenis te horen: “We hebben met de bus een toeristisch toer gemaakt door de kop van Noord-Holland en een prachtige route langs het IJsselmeer gereden. We zijn natuurlijk in Volendam geweest en hebben heerlijk geluncht in Monnikendam. Overigens was het wel een hele onderneming, want het kostte minstens een half uur voordat iedereen in de bus zat, met al die rolstoelen en zo.

En o, ja, we hebben ook in de Amsterdamse grachten gevaren in een boot van de Zonnebloem. Ik was onder indruk dat de schipper zo goed kon manoeuvreren. En na terugkomst bij het hotel was er ook nog van alles te zien. Er stonden op het terrein een trein uit Duitsland en oude auto’s en in de sloten zag je zowaar karpers zwemmen.”

 

 “Je hoefde je dus niet te vervelen en jullie zullen ’s avonds wel moe achterover gezeten hebben” antwoordde ik. “Wel nee!” was Nol’s reactie. “Er was ’s avonds altijd wat te doen. Eén avond hebben Teus en Aart gezongen en accordeon gespeeld en een andere avond was er een zangeres, Aleida. We hebben meegezongen, gedanst, polonaise gelopen. Heel gezellig. De andere avonden kon je spelletjes doen zoals kaarten en rummikub. En de laatste avond was er een diner en hoefden de vrijwilligers niet te helpen. Ze konden gezellig bij ons komen zitten. De vrijwilligers waren zeer gezellige mensen. Elke dag had je een andere vrijwilliger die je fantastisch hielp. Ze wisten bijvoorbeeld meteen dat ik mijn pillen graag innam met karnemelk. Ja, ze waren erg goed. “

 

“Als ik het zo hoor was het dus een mooie week” vatte ik samen.

“Ja, het was geweldig, een ontzettend goede sfeer, maar ook erg vermoeiend. We hebben de week afgesloten met een lunch in Maarsbergen waar ik opgehaald werd door Levien d’Hert”.

Twee vrijwilligers, die mee geweest waren, vertelden me later dat Nol heerlijk kon eten en altijd het hoogste woord had. Nou dat kon ik beamen!

 

Janny van Eldik

 

Liesbeth Pieterse

0343-562158
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?