SINTERKLAASMIDDAG IN SAMENWERKING MET HET SWOC

Zonnebloem afdeling

Op 2 december kwamen Sint met zijn Pieten een bezoek brengen aan alle gasten van de Zonnebloem en 55 plus inwoners van Cothen en Langbroek.

SINTERKLAASFEEST BIJ HET SWOC EN DE ZONNEBLOEM COTHEN/LANGBROEK

 

Op vrijdagmiddag 2 december  vierde het SWOC in samenwerking met de Zonnebloem Cothen/Langbroek het sinterklaasfeest voor alles inwoners van 55 jaar en ouder.

In een vol Dorpshuys konden zij genieten van een bingospel en wie weet zou de Sint misschien  nog komen

 

SINTERKLAAS

En om half drie kwam de goedheiligman met zijn prachtige Pieten een bezoek brengen aan al deze inwoners.

 

WELKOM

Na het welkom door de voorzitter van de Zonnebloem heette ook Sint iedereen welkom en noemde hij in het bijzonder alle vrijwilligers die ervoor zorgde dat deze middag goed zou verlopen en dat niemand iets tekort zou komen.

 

JUBILEA

Sint las eerst een paar leuke anekdotes voor uit zijn HUMOR boek en daarna mochten de gasten die het afgelopen jaar 50 jaar, 60 jaar en zelfs één van 65 jaar getrouwd waren bij de Sint komen. Helaas waren er slechts 2 echtparen nl. de fam Schouten en de Fam. Zumbrink en één echtgenote nl. Annie van de Berg (manlief was thuis gebleven) aanwezig. Zij kregen een liefdespen met hun naam en een ring met een paar ogen zodat zij niet steeds in de ogen van hun partner hoefde te kijken en een bruidsboeketje.

 

MANNEN

Alle aanwezige bierdrinkende mannen kregen daarna van Sint een bierglas met een leuke spreuk en de bierdrinkende vrouwen kregen een biervaasje.

 

SCHOONMAKERS

Omdat de pakjesschuur van Sint na zijn vertrek weer schoongemaakt moet worden nodigde Sint

vier vrouwen uit die heel goed kunnen schoonmaken. Voor hen had Sint een tasje gemaakt in de vorm van een handdoek, theedoek en vaatdoekje.

 

VIP

Ook zat er een VIP persoon in de zaal nl. Ank Vernooij. Zij trad samen met Cor Bakker op tijdens de 55plus beurs in Utrecht. Zij achter de piano en Cor er naast. De Pieten van Sint hadden hier hele mooie foto’s van genomen en die kreeg zij overhandigd in een mooi lijstje.

 

VERHUIZERS

In Cothen waren er afgelopen jaar diverse mensen verhuisd. Zij kregen van Sint een brandblusapparaat en konden bij een brand meteen met deze waterspuit het vuur blussen.

 

OMA’S

Alle oma’s die met hun kleinkind voor op de fiets fietsen kregen een windmolentje zodat het kleinkind zich niet verveelt.

 

 

ZWEEFVLIEGEN

Monique Hoogenwerf heeft tijdens de regiovakantieweek van de Zonnebloem in een zweefvliegtuig gezeten. Sint had een foto hiervan gemaakt en zij kreeg ook nog een minivliegtuig als mooie herinnering  en ook al zit je dan in een rolstoel het motto van de zonnebloem luidt: ER KAN ZOVEEL MEER DAN JE DENKT.

 

ORGANISATIE CHAUFFEURS.

Bij een activiteit worden de gasten die zich opgeven, opgehaald door de chauffeurs. De indeling wordt gemaakt en de briefjes worden rond gebracht.

Echter enkele gasten moesten bij Sint komen omdat zij zich regelmatig opgeven als alles al is ingedeeld en georganiseerd. Sint vond het heel fijn dat ze er waren, maar ze kregen toch een kalender met een heel groot potlood zodat zij voortaan de datum van opgave op hun kalender kunnen zetten.

 

SPORTERS

10 fanatieke sporters kregen van Sint een zweetbandje zodat ze onder het sporten hun hoofd kunnen wissen.

 

VOORLEES OMA’S

Voor alle oma’s had Sint een prachtig Sinterklaasboek meegebracht zodat zij hun kleinkinderen  kunnen voorlezen.

 

BINGO-DAMES

Tot slot werden Lidwien en Tonnie heel hartelijk bedankt voor het inkopen van al de mooie cadeau’s en het organiseren van deze bingo.

 

AFSCHEID

En toen moest Sint en zijn Pieten weer verder want in Cothen en Langbroek werden verschillende gasten die door omstandigheden of ouderdom niet maar naar het Dorpshuys kunnen komen, thuis verrast met een bezoekje en een mooi cadeau.

De voorzitter bedankte de Sint en zijn Pieten voor hun komst en onder het luide ‘dag Sinterklaasje’ verlieten zij het Dorpshuys.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Liesbeth Pieterse

0343-562158
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?