MET DE ZONNEBLOEM BALLONVAREN

Zonnebloem afdeling

De heer Ben Bläss kwam op donderdag 9 maart zijn prachtige foto's laten zien van de luchtballonnen die hij over de hele wereld heeft gemaakt.

ZONNEBLOEM COTHEN/LANGBROEK OP BALLONVAART

Op donderdag 9 maart 2017 nam de heer Ben Bläss uit Barneveld de ruim 50 aanwezigen in het muziekcentrum te Cothen mee in een luchtballon over de hele wereld.

FOTOGRAAF

Ben Bläss fotografeert over de hele wereld luchtballonnen. Hij liet prachtige foto’s zien van ballonnen in Dubai, Amerika , De Verenigde Arabische Emiraten enz.

Ben is de enigste ballonnenfotograaf van de wereld en voor vele festivals wordt hij dan ook gevraagd om foto’s te nemen. Volgende week reist hij wederom af naar Amerika om daar foto’s te nemen van een bijzonder festival.

In Albuquerque ‘ s -werelds grootste evenement fotografeerde hij de zogenoemde speciale shapes ofwel: ballonnen met afwijkende vormen. Aan de hand van prachtige overvloeiende foto’s ondersteund met de juiste muziek liet hij de gasten vanuit de ballon schitterende beelden zien. Zwitserland, Oostenrijk, Frankrijk, Spanje enz.

Zijn kennis, opgedaan in de loop der jaren over de geschiedenis van de luchtballon gaat terug tot 1783.

BALLONKOORTS

De 'ballonnenkoorts' kreeg hij meteen na zijn eerste vaart in 1976. ,,Ik vind het nog steeds een indrukwekkende belevenis om de wereld te bekijken vanuit vogelperspectief. Je wordt als het ware met een hand over het landschap gedragen. Ik zeg altijd: als je diep in de put zit, stap dan in een ballon, want daar kom je als een ander mens weer uit.''

GOEDE DOELEN

Toch zit Bläss, gepensioneerd directeur van een pluimveebedrijf, bepaald niet stil. De organisator pur sang is onder meer betrokken bij de Jostiband, een orkest voor verstandelijk gehandicapte mensen. Daarnaast regelt hij ballonvaarten voor mensen die wat moeilijker ter been zijn en een droom in vervulling zien gaan. Zo heeft hij ook al  voor vele  gasten van de Zonnebloem diverse vaarten gemaakt. Deze Zonnebloemballon heeft een speciaal deurtje zodat gasten met een handicap er gemakkelijk en- en uit kunnen komen.

HOBBY

En uiteraard slokt het fotograferen van luchtballonnen veel tijd op. Bläss begon daarmee medio jaren tachtig, een bezigheid die uitgroeide tot multimediashows, in de voorbereiding waarvan uren werk gaat zitten

THEEZAKJE

Zijn fascinatie voor de ballonvaart mag Bläss graag illustreren aan de hand van een theezakje, dat hij op z'n kop voor zich uit houdt. ,,Als ik het touwtje eraftrek, het zakje openscheur, de thee eruit laat lopen en er dan een vuurtje bij aansteek, dan stijgt dat zakje op door de hete lucht.'' Een demonstratie die het goed doet tijdens spreekbeurten op scholen. Eén kanttekening: de truc werkt niet met vruchtenthee.

 

 

BARNEVELD

Tijdens de Ballonfiësta in Barneveld presenteerde Ben Bläss jarenlang de Nightglow, waarbij ballonnen in het donker een lichtshow geven.

Tot slot mochten de gasten vragen stellen bv. Wat het verschil was tussen luchtballonnen en gasballonnen enz.

RUGGESTEUNTJE

Deze prachtige koffieochtend kon mede gerealiseerd worden dank zij het ruggesteuntje voor 2017 van de Rabobank

Het was een zeer boeiende en prachtige ochtend. en menigeen waande zich toch even in Dubai of de Verenigde Staten.

Liesbeth Pieterse

0343-562158
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?