Zonnebloemgasten van de Zonnebloem afdeling Cothen/Langbroek varen over de Maas

Zonnebloem afdeling

Donderdag 18 mei hebben 58 gasten en vrijwilligers (in dit geval chauffeurs) van de Zonnebloem afdeling Cothen/Langbroek een rondvaart gemaakt over de Maas en geluncht bij Moeke Mooren in Appeltern.

Vertrek

15 auto’s met gasten verzamelden zich bij het WoZoCo. Het regende helaas maar daar hoorden je de gasten niet over. Rond half negen was iedereen aanwezig en gingen we in optocht naar de pont in Wijk bij Duurstede. Via  de toeristische route kwamen we ruim op tijd in Appeltern aan waar we aan boord gingen van passagiersschip “De Sluizer”. Met een kop koffie werden we verwelkomd en al gauw was het geroezemoes niet van de lucht. Er werd heerlijk bijgekletst. De stemmen verstomden alleen als de schipper informatie gaf over bezienswaardigheden. En die waren ondanks de regen goed te zien, want het was wel helder. Een glaasje fris, wijn of bier was wel nodig om al die droge kelen, veroorzaakt door het gezellige gepraat, te smeren.

 

Regen

Het weer werkte niet mee, maar toen het wat opklaarde waagden enkele gasten zich toch op het dek. Dat waren de echte diehards. Of uitslovers, het is maar hoe je het bekijkt.

 

Lunch

Rond 12 uur werd er weer aangemeerd en kon men van boord om naar het restaurant te lopen waar een lunch op ons wachtte. Dat liet men zich uitermate goed smaken. Naast eten werd er gelachen, gepraat kortom genoten. De voorzitter, Wim Groot Jebbink, vroeg de bediening of het een probleem was als we wat langer zouden blijven zitten want men had het zo na de zin. Dat was geen enkel probleem!

 

Weer naar huis

Toen we uiteindelijk aanstalten maakten om te vertrekken werd meerdere malen in verschillende bewoordingen gezegd: Wat was het gezellig! Wat een leuke dag! Maar ook  chauffeurs hebben zich kostelijk geamuseerd en al die positieve reacties zijn toch een kroon op het werk van de vrijwilligers.

Rond 14.30 uur zijn de gasten weer veilig thuis gebracht. We kunnen terugkijken op een geslaagde dag.

 

 

 

 

 

 

 

Liesbeth Pieterse

0343-562158
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?