Zonnebloem gasten eten kersen bij Fruitteeltbedrijf Theo en Martine Vernooij

Zonnebloem afdeling

Ondanks de tropische temperaturen kwamen 20 juni 106 Zonnebloemgasten van de afdelingen Cothen/ Langbroek en Werkhoven naar de tent op het bedrijf van de familie Vernooij

Tropische omstandigheden

Ondanks de tropische temperaturen kwamen 20 juni  maar liefst 106 Zonnebloemgasten van de afdelingen Cothen/ Langbroek en Werkhoven naar de tent op het bedrijf van de familie Vernooij om daar weer het traditionele kersenfeest met elkaar te vieren. Want al sinds 1994 zijn wij jaarlijks welkom bij de familie om dit grandioze feest te organiseren.
De tent was aan alle kanten opengezet zodat het beetje wind die er was er nog doorheen kon waaien. Maar niemand hoorde je klagen! Sterker nog, ze keken ons verbaasd aan als we ze vroegen of het niet te warm was.  “Nee hoor” was het antwoord “Nergens last van!” En als er al rode wangen ontstonden, dan was dat van het borreltje, wijntje of advocaatje.

Welkomstwoord

Eén van de gasten, Piet van der Laan, vroeg: “Ik mag deze ochtend toch wel weer openen met de ratel zoals vorig jaar?” Een ratel werd vroeger voor het verjagen van vogels in de boomgaard gebruikt. En natuurlijk mocht dat! Na een oorverdovend geratel heette voorzitter Wim Groot Jebbink iedereen welkom en zette allereerst bestuurslid Cees de Kruyff in de zonnebloemen want die was jarig. Als je op je verjaardag van de partij bent, ben je toch wel een kanjer! 
En toen somde de voorzitter alle heerlijkheden op die geserveerd zouden worden: “Ik kan niet nalaten te vermelden welke Cothens ondernemingen deze ochtend mede tot een succes gaan maken, want zonder die sponsering zouden we dit niet voor een redelijke prijs kunnen doen. Natuurlijk de accommodatie die we van de familie Vernooij mogen gebruiken, de kersen die we met korting ontvangen,  slagerij Zumbrink die al jaren gratis soep verzorgd, supermarkt de Spar die de broodjes met korting heeft geleverd, zonnebloemen verzorgd door bloemisterij Astrid en Piet Peterse om de tent op te leuken en ook bakkerij ’t Stoepje, die vrijdag op het Dorpsplein staat, heeft cake met flinke korting geleverd”. Dat is om stil van te worden, maar dat gebeurde niet: er werd uitbundig geapplaudisseerd voor de Cothense middenstand die zo bijdraagt aan deze feestvreugde!

En toen begon het genieten!                

Na koffie met cake kwam Theo binnen met de kersen. Nou, die gingen er in als koek. Daarna was er nog een gaatje over voor de borrel en de uitgebreide lunch. Tonnetjerond gingen de mensen rond 13 uur naar huis, maar niet voordat ze nog een pondje kersen meekregen bij de uitgang om thuis nog na te genieten. “Wat was het weer fantastisch en goed georganiseerd” was menig commentaar “En graag tot volgend jaar!” Nou vrijwilligers, steek dat compliment maar in jullie zak, want zonder jullie waren we nergens.

Liesbeth Pieterse

0343-562158
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?