Naar de Panda's

Zonnebloem afdeling

Meer dan 600 Zonnebloemers bij de Panda’s in Ouwehand met de hele regio Utrechtse Heuvelrug.

Meer dan 600 Zonnebloemers bij de Panda’s in Ouwehand     

 

Het was een stormachtige woensdag, die 13e september, toen ruim 600 (!) gasten en vrijwilligers van verschillende afdelingen van de Zonnebloem uit de regio Rijn & Heuvel (Kromme Rijngebied en Utrechtse Heuvelrug) op bezoek waren in Ouwehands Dierenpark in Rhenen.

 

De gasten van de afdeling Cothen/Langbroek waren ’s morgens vanaf het Cob Balkplein vertrokken met een mooie rolstoeltouringcar. Heel comfortabel werden de rolstoelen ingeladen met de lift en in opperbeste stemming, maar wel in de regen, reden we naar Rhenen. Daar aangekomen werd het droog en begon voorzichtig de zon te schijnen….Het was een klein stukje lopen naar het restaurant De Jungle, waar koffie en thee met gebak klaarstond. Daarna stond eerst de Zeeleeuwenshow op het programma en liepen we naar de Blue Lagoon. Het was vlakbij en iedereen nam plaats op de tribune, de rolstoelen op de eerste rij! De show was schitterend met de razendsnelle zeeleeuwen, die iedere keer de kant op sprongen en als beloning een visje kregen en applaus van het enthousiaste publiek. Na de show werd de lunch weer gebruikt in het restaurant.

Tijdens de uitgebreide lunch sprak de burgemeester van Rhenen, de heer drs. J.A. (Hans) van der Pas, de gasten toe. Robin de Lange, de directeur van Ouwehands Dierenpark, vertelde in het kort hoe de panda’s naar Rhenen zijn gekomen. En ook de nieuwe directeur van de Zonnebloem, Marc Damen, deed het woord.

En toen was het tijd voor de panda’s Wu Wen en Xing Ya…..Het prachtige Pandasia lag mooi in de zon en vol verwachting liepen we naar de pandaverblijven. Eén panda sliep en trok zich niets aan van alle bezoekers, geen beweging in te krijgen, en de andere panda zat heerlijk te knabbelen aan de bamboe. Onvoorstelbaar, de hoeveelheid, die hij in korte tijd opat!

Velen brachten nog een bezoekje aan de giftshop voor een souvenir van de panda’s. Pandabeertjes in alle maten, bekers, boekjes, pennen, T-shirts, noem maar op, alles was er.

 

Onze gasten hebben genoten van deze dag met de wit/zwarte bamboe-etende panda’s en de kunstjes van de zeeleeuwen.

Een mooie dag voor meer dan 600 deelnemers van de Zonnebloem, die mogelijk is gemaakt door én de vele vrijwilligers én sponsoring van de Rabobanken (uit deze regio), het Elise Mathildefonds, de sponsoring van een golfkarretje voor vervoer ter plaatse door DIVACO uit Wijk bij Duurstede, een bijdrage van de Zonnebloem Regio Rijn & Heuvel én extra korting op de arrangementsprijs door Marcel Boekhoorn, de eigenaar van Ouwehands Dierenpark.

 

De Zonnebloem is voor mensen met een lichamelijke beperking.

Bij De Zonnebloem kan zoveel meer dan je denkt!

 

 

Meer informatie over de afdeling Cothen/Langbroek vind je op www.zonnebloem.nl/cothen

Liesbeth Pieterse

0343-562158
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?