Bep Elberse vrijwilliger van 2017

Zonnebloem afdeling

Het bestuur van de Zonnebloem afdeling Cothen/Langbroek heeft besloten om jaarlijks een vrijwilliger van het jaar te kiezen.

Vrijwilliger van het jaar!

Aanleiding was het afscheid van Bep Elberse als vrijwilliger afgelopen maand. Zij was sinds 1994 vrijwilliger bij de Zonnebloem en al gauw was zij de drijvende motor achter het maken van kerst- en verjaardagskaarten. Ruim 20 jaar heeft zij dit gedaan. Prachtige kaarten komen van haar hand, ware kunststukjes. Jaarlijks worden vrijwilligers (maar liefst 40) verrast met een zelfgemaakte verjaardagskaart en alle zonnebloemgasten en vrijwilligers (160 in totaal!) krijgen  elk jaar een kerstkaart. Elke kaart is anders. Het kan niet anders  dat zij regelmatig bezig is met het maken van deze kaarten samen met collega-vrijwilligers. Daarnaast maakte zij schorten voor wafelbaksters, de Sinterklaas- en pietenkostuums etc. Als is er iets gemaakt moest worden hoorde je dan ook: “Oh, dat doet Bep wel”. Verder is ze altijd van de partij als er beslag gemaakt moet worden voor de wafels. Kortom Bep is goud waard!

Hoe moet je zo iemand op passende wijze bedanken was de vraag van de bestuursleden. Het idee ontstond toen om de vrijwilliger van het jaar in het leven te roepen. En Bep is de eerste die zich zo mag noemen.  Vanmorgen togen enkele bestuursleden naar huize Elberse om Bep te verrassen met een bos bloemen en met de oorkonde “Vrijwilliger van het jaar 2017”. Die titel heeft ze dubbel en dwars verdiend. Gelukkig heeft zij aangekondigd dat ze nog graag doorgaat met het maken van kaarten en wafelbeslag en daar zijn wij zeer blij mee!

Liesbeth Pieterse

0343-562158
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?