Start jubileumjaar Zonnebloem Cothen/Langbroek!

Zonnebloem afdeling

Op donderdag, 4 januari, luidde de Zonnebloem Cothen/Langbroek het nieuwe jaar in met een gezellige nieuwjaarsbijeenkomst in de Muziekzaal van Excelsior.

2018 is een bijzonder jaar, want de Zonnebloem Cothen/Langbroek bestaat 35 jaar. Vanwege dit feit trad de Cothense zangeres Elisa de Man op met liedjes uit haar Nederlandse repertoire.

Toen om 10.00 uur alle gasten voorzien waren van koffie en een appelflap opende de voorzitter, Wim Groot Jebbink de feestelijke ochtend en heette iedereen van harte welkom bij de start van dit jubileumjaar.

Allereerst werd één van de musici in het zonnetje gezet, omdat hij jarig was. Hij was helemaal verrast door het ‘Lang-zal-ie-leven’ en het cadeautje dat hij kreeg.

Daarna werd teruggekeken op 2017, een succesvol jaar met vele activiteiten, zowel grootschalig als kleinschalig, bv. een bezoek aan de tuinen van Appeltern of vissen langs de Groenewoudseweg. Een grote regionale activiteit was het bezoek aan de panda’s in Ouwehands Dierenpark met wel 600 deelnemers.

Veel activiteiten zijn mogelijk dankzij de wafelbakkers en de lotenverkopers, die voor een geweldige financiële injectie zorgen. Ook giften, zoals laatst bv. 4 bonnen van de Spar, helpen mee.

In zijn welkomstwoord stond de voorzitter ook stil bij de gasten en vrijwilligers, die afgelopen jaar zijn overleden. Er werd een minuut stilte gehouden.

Voor het komende jaar staan er weer leuke activiteiten op het programma, waaronder op 1 september 2018 ons 35-jarig jubileum. Dit laten we samenvallen met de Zonnedag.

En toen was het tijd voor het optreden van Elisa de Man. Al wandelend tussen de tafels door zong zij bekende liedjes, zoals ‘Samen zijn’ van Willeke Alberti.  Hierbij werd door sommigen een traantje weggepinkt. Maar even later schakelde zij over op een echte meezinger en de vrijwilligers startten spontaan een polonaise. Het was letterlijk een lach en een traan.

In de pauze was er tijd voor een spelletje Rummikub, klaverjassen of een potje sjoelen. De vrijwilligers gingen rond met een glaasje ‘bubbels’ en met z’n allen werd feestelijk geproost op het nieuwe jaar. Met elkaar gaan we er weer iets moois van maken!

Na de pauze trad Elisa nog een half uur op en veel liedjes werden meegezongen. Om kwart over 12 was het afgelopen en de voorzitter bedankte Elisa met een prachtig boeket bloemen. Het was weer een ochtend om te koesteren en een prachtig begin van 2018!

 

 

Liesbeth Pieterse

0343-562158
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?