VALENTIJNSOCHTEND van de ZONNEBLOEM, afd. Cothen/Langbroek met ‘TRANEN MET TUITEN’, een schot in de roos!

Zonnebloem afdeling

Op dinsdag 13 februari jl. organiseerde de Zonnebloem Cothen/Langbroek een Valentijnsochtend voor haar gasten in Muziekcentrum Excelsior.

Tijdens deze ochtend trad het Langbroekse smartlappenkoor ‘Tranen met Tuiten’ op. De tranen met tuiten worden teruggevonden in een aantal echte smartlappen. Maar het merendeel van het repertoire bestaat uit levensliederen, zoals ‘Het Dorp’ van Wim Sonneveld, ‘Zijn het je ogen’, ‘De Clown’ of ‘Niet kniezen, niet zeuren’. Het koor zingt o.l.v. Ria Aukes en werd deze morgen begeleid door twee accordeonisten en een gitarist.

 

De ochtend begon om 10.00 uur, maar ver voor dit tijdstip waren vrijwilligers al warme wafels aan het bakken bij Gerrie v.d. Horst. Schalen vol wafels waren bestemd voor het Muziekcentrum, maar auto’s reden ook rond om wafels  te bezorgen bij zieken of mensen, die niet konden komen.

 

Het Muziekcentrum zat goed vol met zo’n 55 gasten, 35 koorleden en 15 vrijwilligers. Er was dus bediening voor ruim 100 man!

Om 10.15 uur heette de voorzitter, Wim Groot Jebbink, iedereen van harte welkom. Er was een minuut stilte voor één van de gasten, mevr. Van Galen, die dit weekend is overleden.

Daarna konden alle aanwezigen genieten van het optreden van het koor. Vrijwilligers gingen rond met koffie, thee en warme wafels. De sfeer zat er goed in, er werd enthousiast meegezongen en velen haakten in bij hun buurvrouw of buurman.

 

Na de pauze waren er hapjes en drankjes en natuurlijk een advocaatje met slagroom….!

Tot grote verrassing van de aanwezigen kreeg iedereen een roos van de koorleden. Het uitdelen zag er heel feestelijk uit.

De Zonnebloem wist op haar beurt de koorleden te verrassen door aan het eind van de ochtend iedereen te bedanken met een foto van het koor, die dezelfde ochtend door Janny van Eldik was genomen en even 35x was afgedrukt.

Zo was deze ochtend letterlijk een ‘Schot in de roos….’

 

 

Liesbeth Pieterse

0343-562158
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?