Kersenfeest van de Zonnebloem Cothen/Langbroek en Werkhoven. ‘En alles liep gesmeerd…..!’

p1010078jpg

Ieder jaar in juni wordt aan de Groenewoudseweg de kersenstal opgebouwd van de familie Vernooij.

Dat is voor de Zonnebloem Cothen/Langbroek het sein om alles in beweging te zetten om het jaarlijkse Kersenfeest voor de gasten weer te gaan organiseren.

Het begint met de leuke uitnodigingen, die in de brievenbus vallen bij de gasten, en ook bij de vrijwilligers om te helpen want met elkaar staat dit Kersenfeest als een huis.

En dit jaar vertelden Theo en Martine Vernooij dat deze traditie voortgezet zal worden. Zij stellen ieder jaar de grote tent ter beschikking met alles d’r op en d’r an. Ook selecteren zij uit wel 50 soorten de mooiste kersen voor de gasten. Dit jaar is de oogst erg goed vanwege het mooie weer.

In alle vroegte staan deze dag de vrijwilligers  al de broodjes van de Spar te smeren, die later bij de lunch zullen worden opgediend. En bij die lunch wordt ook een heerlijke kop soep van slager Bert Zumbrink ingeschonken, die hij ’s morgens in grote pannen gratis komt brengen.

 Dit jaar hadden 120 gasten uit Cothen, Langbroek en Werkhoven zich aangemeld voor het Kersenfeest. Velen van hen werden thuis  met de auto opgehaald voor dit gezellig samenzijn. De tent was de dag ervoor feestelijk versierd met gezellige tafels met daarop zonnebloemen van Peterse, vrolijk in vaasjes. Ook het serviesgoed van Paul Vernooij mochten we weer gebruiken.

De 30 vrijwilligers stonden klaar om koffie te schenken en rond te gaan met heerlijke cake van Janny. De ochtend werd geopend met een welkomstwoord van de voorzitter, Wim Groot Jebbink. Hij vertelde dat er vandaag een bruidspaar in ons midden was want Trudy (één van de bestuursleden) en Hans Zomer waren 45 jaar getrouwd. Zij kregen een prachtig boeket zonnebloemen. 

En toen Piet van der Laan met de antieke ratel gerammeld had, kon het feest beginnen.

 

De ochtend vloog voorbij….! Er werden natuurlijk kersen gegeten en ook het advocaatje met slagroom ontbrak niet! Veel te snel moest er afscheid worden genomen. Maar dat gebeurde niet voordat Theo en Martine Vernooij in het zonnetje waren gezet en met een groot applaus waren bedankt voor deze geweldige ochtend.

Bij het weggaan kregen alle gasten een zakje kersen mee en de zieken kregen de kersen thuisbezorgd. 

 

Liesbeth Pieterse

0343-562158
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?