Zonne-jubileumdag 2018

zonnebloem-naar-kruidvatjpg

Zonnebloem Cothen/Langbroek viert Jubileumdag in Tiroler stijl.

En die Tiroler stijl was direct duidelijk bij binnenkomst van zo’n 30 vrijwilligers die deze middag zouden helpen. Ze waren uitgedost in Tiroler kleding. De één nog bijzonderder dan de ander: van klassieke tot frivole Dirndls en natuurlijk de Lederhosen! Dit leidde al meteen tot grote hilariteit. Wat waren we blij dat zich zoveel vrijwilligers hadden aangemeld om mee te feesten en te helpen want er werden meer dan 100 gasten en genodigden verwacht. Alvorens de gasten zouden arriveren, werd de vrijwilligers een heerlijke lunch aangeboden met als verrassing een goddelijke kippensoep aangeboden door Gert en Bea van Leeuwen van de Kaaswinkel uit Doorn. Het Muziekcentrum van Excelsior was voor deze gelegenheid omgetoverd in een ware Tiroler stube met noodgedwongen lange rijen tafels en stoelen om al die gasten te herbergen. Maar die opstelling verhoogde alleen maar het Tiroler gevoel. En wat fijn dat we zoveel materiaal mochten lenen van omliggende verenigingen: van Wim Oskam (Toneelclub BeZeT, Werkhoven) het podium en alle tafels en stoelen van handbalvereniging “Fortissimo”. Geweldig! Koffie met gebak met het Zonnebloemlogo stond al voor de gasten klaar. En de vrijwilligers stonden in de startblokken om ze te bedienen.
Welkom in Tirol!
Aldus voorzitter Wim Groot Jebbink. Een speciaal welkom was er voor de Tiroler band, “Die Midland Steier” die deze middag zouden optreden en voor Ds. Henk Steinvoort (Protestantse kerk) en Rian van Kleef (RK-kerk), die de bezinning met als thema “Vier uw feesten” voor hun rekening zouden nemen. Verder heette Wim onze “collega’s” van de Zonnebloemafdeling Wijk bij Duurstede en oud-vrijwilligers van harte welkom. En tot slot was er een bijzonder welkom voor de EHBO-ers Henk Reehorst en Koos van de Broek die Wim een prettige, maar vooral passieve middag toewenste!
Een ware feestmiddag
De middag werd begonnen met de zeer stemmige bezinning waar menigeen ontroerd door raakte. Vervolgens werd men verzocht weer naar buiten te gaan. Dit had wel even wat voeten in de aarde, maar lukte wonderbaarlijk snel en al die moeite was niet voor niets want de fanfare en majorettes van Excelsior brachten ons een ware serenade! Na afsluiting werd er getoast op ons 35-jarig bestaan. En toen kon het Tiroler feest beginnen. En een feest werd het: er werd meegezongen, gehost, polonaise gelopen, gedanst, gepraat en veel gelachten. De Tiroler band, bestaande uit vier leden, wist de stemming er fantastisch in te houden.
Bratwursten!
Het festijn werd ook in stijl afgesloten met een Tiroler “hap” bestaande uit heerlijke tomatensoep en Bratwursten met zuurkool en broodjes (als vanouds geleverd door onze slager uit Cothen, Bert Zumbrink) en als dessert ijs. En om in Tiroler stijl te eindigen kreeg iedereen bij vertrek een zakje Mozartkugeln mee.
Zonnedag
Doorgaans viert de Zonnebloemafdeling Cothen/Langbroek op de eerste zaterdag in september de Zonnedag (officieel de ziekendag, maar wij hebben daar ooit Zonnedag van gemaakt) en besloten was deze Zonnedag en het jubileumfeest te laten samenvallen. Nou, dat is gelukt: dus zo zie je maar weer dat de Zonnebloemslogan: “Er kan zoveel meer dan je denkt” geen loze belofte is! “Geen berg is ons te hoog” om in Tiroler stijl te eindigen. Meer foto's staan in het fotoarchief van ditiswijk.nl.

Liesbeth Pieterse

0343-562158
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?