een dagje uit met de Museum Plus Bus

groepsfotojpg

Dinsdag 16 oktober stapten 40 gasten en vrijwilligers in de Museum Plus Bus voor een bezoek aan het museum Boijmans Van Beuningen te Rotterdam. Deze bus is een bijzonder leuk initiatief voor ouderen i

Ben je slecht ter been, zit je in een rolstoel of maak je gebruik van een rollator, dan is dat geen probleem. Deze bus is geheel aangepast op deze doelgroep. In een woord fantastisch. De Museum Plus Bus rijdt elke dag een groep senioren naar een van de 14 deelnemende musea.

De Zonnebloem afdeling Cothen/Langbroek had zich hiervoor aangemeld en wij behoorden tot de gelukkigen die hiervoor uitgekozen waren. Mensen die zelden van museumbezoek kunnen genieten hadden nu de mogelijkheid.

 Heel bijzonder was dat mevrouw Van Beuningen uit Cothen, familie van één van de oprichters en naamgever van het museum, als speciale gast met ons meeging. In de collectie zijn diverse gebruiksvoorwerpen te vinden van haar overleden man Hendrik Jan van Beuningen, die hij beschikbaar heeft gesteld aan dit museum.  Dhr. van Beuningen hield zich al vroeg bezig met het verzamelen van archeologische Pré-industriële Middeleeuwse voorwerpen, die vooral door de gewone man werden gebruikt.

 Onder bezielende leiding van Gerard, onze begeleider van deze dag, vertrok de bus rond 10 richting Rotterdam.

Na de koffie stonden drie gidsen voor ons klaar voor een rondleiding door het museum.

 Er was met name veel belangstelling voor de tentoonstelling van Rubens met het grootste overzicht van zijn olieverfschetsen.

 Na een heerlijke lunch was er nog gelegenheid om op eigen gelegenheid door het museum te struinen. Om 15 uur vertrok de bus weer richting Cothen. Nadat er een groepsfoto gemaakt was ging iedereen intens tevreden huiswaarts en zullen zeker nagenieten van dit bijzondere uitje!

 

Liesbeth Pieterse

0343-562158
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?