Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

een dagje uit met de Museum Plus Bus

groepsfotojpg

Dinsdag 16 oktober stapten 40 gasten en vrijwilligers in de Museum Plus Bus voor een bezoek aan het museum Boijmans Van Beuningen te Rotterdam. Deze bus is een bijzonder leuk initiatief voor ouderen i

Ben je slecht ter been, zit je in een rolstoel of maak je gebruik van een rollator, dan is dat geen probleem. Deze bus is geheel aangepast op deze doelgroep. In een woord fantastisch. De Museum Plus Bus rijdt elke dag een groep senioren naar een van de 14 deelnemende musea.

De Zonnebloem afdeling Cothen/Langbroek had zich hiervoor aangemeld en wij behoorden tot de gelukkigen die hiervoor uitgekozen waren. Mensen die zelden van museumbezoek kunnen genieten hadden nu de mogelijkheid.

 Heel bijzonder was dat mevrouw Van Beuningen uit Cothen, familie van één van de oprichters en naamgever van het museum, als speciale gast met ons meeging. In de collectie zijn diverse gebruiksvoorwerpen te vinden van haar overleden man Hendrik Jan van Beuningen, die hij beschikbaar heeft gesteld aan dit museum.  Dhr. van Beuningen hield zich al vroeg bezig met het verzamelen van archeologische Pré-industriële Middeleeuwse voorwerpen, die vooral door de gewone man werden gebruikt.

 Onder bezielende leiding van Gerard, onze begeleider van deze dag, vertrok de bus rond 10 richting Rotterdam.

Na de koffie stonden drie gidsen voor ons klaar voor een rondleiding door het museum.

 Er was met name veel belangstelling voor de tentoonstelling van Rubens met het grootste overzicht van zijn olieverfschetsen.

 Na een heerlijke lunch was er nog gelegenheid om op eigen gelegenheid door het museum te struinen. Om 15 uur vertrok de bus weer richting Cothen. Nadat er een groepsfoto gemaakt was ging iedereen intens tevreden huiswaarts en zullen zeker nagenieten van dit bijzondere uitje!

 

Liesbeth Pieterse

0343-562158
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?