Zonnebloemgasten op de catwalk…….!

p1010937jpg

Op dinsdag 12 maart ging een kolonne auto’s vol enthousiaste Zonnebloemgasten en vrijwilligers op weg naar de Breierij in Beneden-Leeuwen.

Ook een busje van garage Karssen reed mee om de rolstoelen en rollators te vervoeren. Deze excursie stond oorspronkelijk gepland voor 2018, maar vanwege een overvol programma was het uitgesteld tot dit voorjaar.

De Breierij is een familiebedrijf, waar het ambacht breien nog steeds met passie en trots wordt bedreven. In 1939 is Mien Bronmans begonnen met breien en een kleine 80 jaar later bestaat dit bedrijf nog steeds. Zij breide schipperstruien en sokken en haar broer verkocht deze op zijn parlevinker op de Waal. Er was zoveel vraag naar, dat al snel de eerste breimachine werd gekocht en zelfs personeel moest worden ingehuurd.

Thans staat het bedrijf open voor groepsbezoeken en kunnen gasten op hun gemak kennismaken met breien. Er kan zelfs gewinkeld worden.

 Ook de gasten van de Zonnebloem Cothen/Langbroek werden onthaald in de gezellige ontvangstruimte. Er was koffie met gebak en er werd verteld over de geschiedenis van het bedrijf.

Daarna was het tijd voor een echte modeshow en enkele gasten werden uitgenodigd de mooie kleding te showen op de catwalk. Tegen de achterwand van de catwalk was een nostalgisch lingerie-setje van jaeger wol opgehangen. Wat zal dat vroeger gekriebeld hebben…..

Als volleerde mannequins liepen Dit van Eeden, Annie Willems, Ank van Rijn en Clasien van Dam over de catwalk, telkens in een nieuwe outfit. Een daverend applaus klonk.

Na de modeshow mochten we allemaal een kijkje nemen in de winkel en er werd veel gekocht. Ook door de mannen, die hun kans schoon zagen om zonder hun vrouw een mooie aankoop te doen. En nu maar hopen, dat alles thuis goedgekeurd wordt…

Tot slot konden we de breimachines bekijken. Continu gaat dit proces door. De machine wordt geprogrammeerd, patroon en dessin worden ingevoerd en het garen of de wol wordt uitgekozen. Later worden de kledingstukken in elkaar gezet.

Na afloop van deze geweldige ochtend was er nog een kleine lunch en voldaan gingen alle Zonnebloemgasten met hun aankopen weer richting huis.

En als ze binnenkort weer de breipennen oppakken, zullen ze vast nog eens terugdenken aan de Breierij. Er is genoeg inspiratie opgedaan!

 

Liesbeth Pieterse

0343-562158
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?