Zonnebloemgasten zetten de bloemetjes buiten

keukenhofjpg

Op dinsdag 7 mei bracht de Zonnebloem Cothen/Langbroek een bezoek aan de Keukenhof

De Tulpenrally van de Zonnebloem

 

Op dinsdag 7 mei vertrokken 32 gasten en 17 vrijwilligers van de Zonnebloem naar de Keukenhof in Lisse.

En evenals bij de echte Tulpenrallye zijn er bij onze ‘klassiekers’ ook de nodige gebreken….De organisatie is daarvan goed op de hoogte en er was dan ook niets aan het toeval overgelaten om alles tot in de puntjes te organiseren.

 

De ‘inschrijving’ was een paar weken eerder gestart met een mooie uitnodiging en de activiteitencommissie was vanaf dat moment al druk met de voorbereiding.

Er werd een bus van Triomf Tours gehuurd en eigen rolstoelen en rollators konden mee. Ook bij de Keukenhof werden rolstoelen gehuurd, omdat het parcours aldaar toch wel een flinke afstand is. En aan brandstof voor de inwendige mens werd ook gedacht in de vorm van lunchpakketten.

 

Bij aankomst werden de gasten voorzichtig uit de bus geholpen in de rolstoelen en de wandeling kon beginnen. Om het overzicht te bewaren was er een indeling in 4 groepjes gemaakt. Bij de ingang van de Keukenhof werden we overvallen door een hevige regenbui, maar dat mocht de pret niet drukken.

Onze ‘klassiekers’ kunnen wel tegen een stootje….

 

De kleurenpracht van de Keukenhof was overweldigend. De tulpen, soms bijna een meter hoog, stonden fier rechtop in keurig onderhouden perken. Daartussen ook azalea’s en schitterende fonteinen, idyllische bruggetjes, kunstwerken en een mooie molen. In paviljoens waren lelies en orchideeën te bewonderen, kunstig geëxposeerd. En ook leuke winkeltjes met houten tulpen en allerlei souvenirs ontbraken niet. Er liepen dan ook veel buitenlandse toeristen, maar de drukte viel mee, omdat de meivakantie voorbij is. Er werden volop foto’s gemaakt en selfies om aan het thuisfront te laten zien.

 

’s Middags brak zelfs nog de zon door en het is puur genieten van al die bloemen, het licht tussen het tere groen van de bomen en de spiegeling in het water…

Om 15.00 uur vertrok de bus weer richting Cothen en na een voorspoedige rit arriveerden we tegen 17.00 uur weer bij de startlocatie, het WoZoCo.

De ‘officials’ kunnen tevreden zijn, alles is goed gegaan…

 

Liesbeth Pieterse

0343-562158
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?