Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Een stormachtig bezoek aan De Hermitage

dsc01203jpg

Op maandag 10 februari kon De Zonnebloem Cothen/Langbroek weer gebruik maken van de Museum Plus Bus van de BankGiro Loterij.

De reis ging dit keer naar De Hermitage in Amsterdam naar de tentoonstelling ‘Juwelen! Schitteren aan het Russische Hof!

Om 9 uur kwam de bus voorrijden bij het WoZoCo in Cothen en de 41 gasten en vrijwilligers stapten in, hetzij met de rolstoellift of via de comfortabele trap met leuningen.

Onderweg werd het gezelschap ‘bijgepraat’ over de geschiedenis van

De Hermitage, voorheen vanaf 1683 een verpleeghuis voor oude vrouwen en later ook oude mannen, en nu sinds 2009 een prachtig museum met nauwe banden met de schatkamer van de De Hermitage in St. Petersburg.

In  Amsterdam stond de koffie klaar en ook meldden zich 3 gidsen om de rondleiding te verzorgen. Er waren extra rolstoelen gehuurd, omdat de afstanden groot zijn in het museum. Grappig was, dat van één van de rolstoelen de banden lek waren en onze voorzitter Wim Groot Jebbink een fietspomp kreeg aangereikt om de banden op te pompen. Onder grote hilariteit werd toch maar een andere rolstoel geregeld…

De tentoonstelling was schitterend (letterlijk!). Diamanten, parels, robijnen, saffieren, smaragden, een verzameling vanaf tsaar Peter de Grote (1725) tot aan de Russische revolutie (1917), ongekend mooi. Ook de mode uit die tijd was vaak in volledige harmonie met de sierraden. Dat was te zien aan de vele japonnen in de vitrines en op de grote schilderijen aan de wand.

Na de rondleiding was er een voortreffelijke lunch, waarna men nog een uurtje vrij kon rondlopen in het museum.

Ook een fotograaf van het tijdschrift ZON van de Zonnebloem was op dat moment aanwezig om ons uitstapje vast te leggen. Zij zullen één van de gasten interviewen voor een artikel in het eerstvolgende blad.

 

 

Liesbeth Pieterse

0343-562158
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?