De Zonnebloem was er als de kippen bij....!

p1020490jpg

Bezoek aan het Nederlands Pluimveemuseum in Barneveld.

In de stromende regen vertrok een bus rond 9 uur met meer dan 40 gasten en vrijwilligers naar het Nederlands Pluimveemuseum in Barneveld.

Na de ontvangst met koffie en een Barneveldse sprits volgde een boeiende rondleiding en konden we kennismaken met de geschiedenis van de kip en het ei. Van traditionele pluimveehouderij tot de huidige moderne diervriendelijke huisvestingsvormen en machines, die daarbij gebruikt worden.

Na de rondleiding werd een bezoek aan het veilinglokaal gebracht. Onder grote hilariteit werden doosjes eieren 'gescoord' en natuurlijk ook flesjes advocaat! Het was nog moeilijk om op het juiste moment bij de juiste prijs op de knop te drukken...

Ook de winkel werd druk bezocht. Daar stond alles wat je maar kunt bedenken in kip- of eivorm en menigeen dacht 'Kip, ik heb je!'

Het weer was nog steeds om kippenvel van te krijgen, maar het was heerlijk om in een comfortabele bus met een lunchpakketje naar huis te rijden.

 

Liesbeth Pieterse

0343-562158
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?