Zandsculpturen Garderen

img0252jpg

‘Zand erover….’

 

…..dacht Zonnebloem Cothen/Langbroek op dinsdag 17 mei jl. toen zij met een mooie rolstoelbus uit Cothen vertrok richting ’t Veluws Zandsculpturenfestijn in Garderen. Er gingen vele rolstoelen en rollators mee, want het zou een ‘voetreis door de vaderlandse geschiedenis’ worden en zodoende waren we op alles voorbereid. Er zouden 55 personen meegaan, maar op de valreep durfden 7 gasten de reis toch niet aan. In de bus was een lotenactie georganiseerd en er konden 3 prijzen worden gewonnen. Iedereen deed mee, zelfs de chauffeur….!

De ontvangst in Garderen was hartelijk met koffie en appeltaart en daarna startte de rondwandeling. Sommige gasten waren al eerder geweest, maar omdat het thema steeds verandert, blijft het de moeite waard. Allerlei bekende historische figuren en gebeurtenissen waren levensecht te bezichtigen. Van Maarten Luther, Alva en Willem van Oranje, Rembrandt, Napoleon en het koningshuis tot een prachtig diorama van de Tweede Wereldoorlog, de Deltawerken en de Dordtse Synode! Ook bekende wetenschappers ontbraken niet. Mooi was de beeltenis van Vadertje Drees, ons allen welbekend.

Na een heerlijke lunch in het restaurant stond de bus weer klaar en werd iedereen weer veilig naar zijn zitplaats geholpen. Het was een topdag, met een klein spatje regen, maar dat was goed voor het zand 😊  

 

Liesbeth Pieterse

0343-562158
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?