Kersenfeest 2022

p1030058jpg

Kers op de taart...

De afsluiting van het activiteitenprogramma van de Zonnebloem afdeling Cothen/Langbroek is traditioneel het kersenfeest in de tent bij Theo en Martine Vernooij. Dat is voor de gasten en vrijwilligers de kers op de taart! De laatste keer was in 2019. Wat waren we blij dat we deze traditie weer konden oppakken en dat we als vanouds gastvrij onthaald werden bij de familie Vernooij.

En niet alleen gasten van de Zonnebloem afdeling Cothen/Langbroek waren van de partij maar ook van de afdeling uit Werkhoven. Gasten druppelden langzaamaan binnen, al dan niet gehaald door vrijwilligers. De tent zat uiteindelijk bomvol met 140 gasten en vrijwilligers.

De voorbereiding voor deze ochtend begon al om 8.00 uur want dan zijn er al vrijwilligers druk bezig met het smeren en beleggen van broodjes voor de lunch waarmee dit feest afgesloten werd. Die broodjes waren in alle vroegte al gehaald bij de Spar. En met hulp van onze vrijwilligers liep de ochtend overigens meer dan gesmeerd!

De ochtend werd traditioneel luidruchtig  geopend door één van onze gasten, Piet van der Laan, met een heuse, ouderwetse ratel waarna onze voorzitter Kees Mocking iedereen welkom heette.

Gasten genoten vervolgens van elkaar en al het lekkers dat voorbijkwam. Na de koffie met gebak kwamen de kersen op tafel. En na een drankje kwam slager Bert Zumbrink met eigengemaakte soep. Dat is inmiddels ook al een traditie geworden. Die soep lieten de gasten zich goed smaken, evenals de broodjes. Veel dank werd uitgesproken aan Theo en Martine maar ook aan de Spar, slagerij Zumbrink en Catering Vernooy die met korting of gratis dit feest weer mogelijk maakten. Om warm van te worden……

Maar voordat het al te warm werd in de tent gingen de gasten tevreden en voldaan huiswaarts. De vrijwilligers kregen veel dank en complimenten van de gasten en de gasten kregen nog een pondje kersen mee voor thuis en zieken kregen een pondje thuis bezorgd…als kers op de taart.

 

Liesbeth Pieterse

0343-562158
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?