Zonnedag 2022

a23f5592-2bfd-44d3-a84a-a02f8708f8b0jpg

Een bijzondere gast tussen de Zonnebloemgasten.

Op zaterdag, 17 september, organiseerde de Zonnebloem Cothen/Langbroek de ‘Zonnedag’, een dag met aandacht voor de zieken in Cothen en Langbroek en een dag, waarmee tevens het nieuwe seizoen wordt geopend. Twee dagen daarvoor hadden de zieken een fleurige attentie ontvangen als hart onder de riem.

Bijzondere gast dit jaar was burgemeester Iris Meerts en de Zonnebloem vond het een eer haar te mogen ontvangen!

De middag werd geopend door voorzitter Cees Mocking met een hartelijk welkom aan de 64 Zonnebloemgasten en de 24 vrijwilligers, die deze middag mogelijk hadden gemaakt. Een speciaal welkom voor burgemeester Iris Meerts en het duo van Koek en Snoepie, dat later op de middag een presentatie zou houden over oudhollands snoep.

De voorzitter vertelde, dat bij het rondbrengen van de attenties voor de zieken weer eens was gebleken hoe waardevol zo’n bezoekje is! Mensen kunnen even hun verhaal kwijt en vinden een luisterend oor. De Zonnebloem is zeker van plan om naast het organiseren van activiteiten meer tijd te gaan besteden aan het bezoeken van de gasten.

Daarna gaf hij het woord aan burgemeester Iris Meerts en wat volgde was een boeiende uiteenzetting over haar werk. Zij liet merken ons ‘te volgen’ zoals dat heet, want zij wist wat de Zonnebloem, ondanks de beperkingen, in de coronatijd allemaal gedaan had.

Ze vertelde trots te zijn op haar werk, dat zij nu alweer 3 jaar doet. Naast het werk in de gemeenteraad, met B&W en op het gebied van Veiligheid is het boeiend en heel afwisselend en brengt het haar in contact met heel veel mensen. Dat kunnen bestuurders zijn of actiegroepen, maar ook gewone inwoners van Wijk bij Duurstede, Cothen of Langbroek. Die gesprekken vindt zij heel fijn, nl. om rechtstreeks te horen waar mensen mee zitten. Moeilijke tijden waren de coronatijd en ook nu met de vluchtelingen is het niet altijd eenvoudig. Het gaat erom om er voor alle inwoners te zijn, net zoals de vrijwilligers er voor hun gasten zijn, waarmee zij een complimentje uitdeelde aan het vrijwilligerswerk!

En om de daad bij het woord te voegen liep zij met de microfoon naar de gasten, die vragen wilden stellen! En die vragen kwamen, drempels vielen weg en iedereen kreeg antwoord. Na het vragenrondje nam zij plaats tussen de gasten voor het tweede deel van de middag.

Toen was het tijd voor het duo van ‘Koek en Snoepie’ voor de presentatie van oudhollands snoep uit de jaren 40, 50 en 60. Er was een snoepwinkeltje gebouwd waar iedereen na afloop kon winkelen. Maar eerst was er een quiz over boterbabbelaars, zoethout, kaneelstokken, wijnballen, Haagse hopjes etc. etc. en hoorden we oude, overbekende, heerlijke liedjes zoals ‘Jarig Jetje zou trakteren…’

En dit keer was de gemeente ‘Jarig Jetje’, want alle Zonnebloemgasten ontvingen als verrassing een zakje oudhollands snoep!  

 

  

Liesbeth Pieterse

0343-562158
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?