ONS HART

img0923-ajpgjpg

Een hartverwarmende ochtend bij De Zonnebloem. Koffieochtend.

Een hartverwarmende ochtend bij De Zonnebloem

 

COTHEN/LANGBROEK De Zonnebloem afdeling Cothen/Langbroek had donderdag prof.dr. Rob Heethaar, wonende in Cothen, uitgenodigd om een presentatie te geven over het hart, getiteld: ‘ONS HART: werking, problemen en oplossingen’. Om in stijl te beginnen werd men ontvangen met koffie/thee en gebak met een rood hart erop.

,Rob heeft een lange wetenschappelijke staat van dienst en heeft de 50 gasten van de Zonnebloem en andere geïnteresseerden op boeiende wijze verteld over de werking van het hart en de stoornissen van het hart”, vertelt Janny van Eldik van De Zonnebloem. 

PACEMAKER ,,En dat het boeiend was, was duidelijk te merken: iedereen luisterde ademloos en met bewondering toe; je kon een speld horen vallen. Met name de ontwikkeling van de pacemaker wekte bewondering. De eerste pacemaker uit 1958 moest door de patiënt op een karretje worden meegedragen, zo groot was deze. Tegenwoordig is een pacemaker niet groter dan een brillenglas en de batterij gaat 10 jaar mee. Hij liet ook huidige en oudere pacemakers en hartkleppen zien en rondgaan zodat men een idee heeft hoe die hulpmiddelen eruit zien.”

Rob wilde geen honorarium voor zijn lezing. Daarom is er onder de gasten geld opgehaald voor onderzoek naar het zeldzame Angelman syndroom, een aangeboren neurologische ontwikkelingsstoornis. Rob is voorzitter van het bestuur van de vereniging Angelman Syndroom Nederland. ,,Onze voorzitter, Kees Mocking, bedankte hem voor de verhelderende presentatie en er werd een cheque van € 200 overhandigd waar Rob Heethaar zeer blij mee was.”

Liesbeth Pieterse

0343-562158
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?