Zonnedag

p1030438jpg

Zonnebloem Cothen/Langbroek viert 40-jarig jubileum (1983-2023)

Weet U, wat zo mooi is? Dat je deel mag uitmaken van een club mensen, die zo’n feestdag organiseren. Want geweldig wás het, deze 9e september, dat Zonnebloem Cothen/Langbroek het 40-jarig jubileum vierde.

De zaal in gebouw Excelsior was feestelijk versierd met échte zonnebloemen en toen alle gasten binnenkwamen zat de sfeer er meteen goed in! Er waren ook officiële genodigden onder wie burgemeester Iris Meerts, die op gebakjes trakteerde. Ook afgevaardigden van Zonnebloem Wijk bij Duurstede en Werkhoven brachten een cadeautje voor de jubilaris!

Rond 11.00 uur heette voorzitter Kees Mocking iedereen van harte welkom. Hij deed dit aan de hand van een powerpoint-presentatie, zodat het voor iedereen goed te lezen was. Na een terugblik in de tijd bedankte hij alle vrijwilligers voor hun vaak jarenlange inzet voor de Zonnebloem. Mooi is, dat vele gasten van nu de vrijwilligers van vroeger zijn. Hij vertelde dat vandaag een vrijwilliger van het eerste uur aanwezig was die door de burgemeester zou worden toegesproken.

En even later sprak burgemeester Iris Meerts lovende woorden over het bestuur, de vrijwilligers, de feestcommissie én mevrouw Riet van der Loos, die vanaf 1988 vele functies heeft bekleed in het bestuur. Zij werd verrast met een prachtig boeket zonnebloemen.

Daarna was het tijd voor een geweldige film, gemaakt door Jan van Werkhoven en voorafgegaan door verhalen van Albert Stooker over de tijd van de Zonnebloem en carnaval. Menigeen zal gedacht hebben ‘Gelukkig hebben we de foto’s nog…..’ Wat een feest om te zien!

Tijd voor de lunch met soep van Bert Zumbrink en broodjes van De Witte, gevolgd door een optreden van de groep Twice a Lady, die nostalgische liedjes zongen. Er werd zelfs polonaise gelopen….de ventilatoren draaiden op volle kracht.

Het feest werd afgesloten met een serenade van Excelsior en een optreden van het Twirl-team. De voorzitter van Excelsior, Wim Groot Jebbink, maakte meteen de opbrengst bekend van het wafels bakken door de Zonnebloem op het sponsor-event van 2 september. Deze opbrengst schenkt de Zonnebloem aan Excelsior voor de reis van het Twirlteam naar het EK in Bulgarije.

Waarin een klein dorp groot kan zijn…..gewoon, je hebt iets voor elkaar over….

Liesbeth Pieterse

0343-562158
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?