Catharijne convent Utrecht

20231220125740-002jpg

Kleinschalige activiteit: Vandaag met Ank Vernooij en 6 gasten naar het Catharijne Convent in Utrecht geweest

               Vandaag met Ank Vernooij en 6 gasten naar het Catharijne Convent in Utrecht geweest. Parkeren is een groot probleem daar maar Ank vond gelukkig een parkeergarage aan de Springweg. Eerst maar even koffie met gebak. Daar waren we wel aan toe. We hadden pasjes verzameld van de vriendenloterij dus allemaal gratis naar binnen. Allereerst kwamen we in de zalen waar standaard de attributen stonden die in de RK kerk gebruikt werden en worden. Goud, zilver  enz. Wat een rijkdom in vroegere tijden. Daarna gingen we naar de tijdelijke tentoonstelling: Fashion for God. Wat we daar zagen was met geen pen te beschrijven. Oogverblindende gewaden allemaal met de hand geborduurd.

Dat er nog zoveel kazuivels en kleden bewaard zijn gebleven door de eeuwen heen. De priesters moeten wel een hernia hebben overgehouden aan al deze zware kledij. Maar prachtig. Het ene kostbare gewaad nog mooier dan het andere. Rijkversierde mantels en overdadig gebloemde baljurken. Om half 12 gingen we naar de lezing voor de grootste kerststal in Nederland. Hierna gingen we onze tour Fashion for God afmaken. En tenslotte naar de Catharijne kathedraal om de kerststal te bezichtigen. Werkelijk je kwam niet uitgekeken. De gasten en wij hebben genoten van deze ochtend. We waren om 10 uur in het museum en om 14.00 uur weer thuis. Een herinnering om nooit te vergeten. Tot 14 januari is de grote kersstal nog te bezichtigen. En de fashion for God nog langer.

Vrijwilligers organiseer een kleinschalige activiteit en neem enkele gasten mee.

Bijgevoegd enkele foto's maar jullie snappen dat ik een kleine keuze hebt gemaakt uit alle foto's.

Groeten Gerrie en Ank

Liesbeth Pieterse

0343-562158
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?