Cees de Kruyff vrijwilliger van het jaar.

Aanstaande maandag 7 december is het de Nationale Vrijwilligersdag. Sinds 2017 zetten wij, bestuur van de Zonnebloem afdeling Cothen/Langbroek, een vrijwilliger extra in het zonnetje.

Sinds 2017 zetten wij, bestuur van de Zonnebloem afdeling Cothen/Langbroek, een vrijwilliger extra in het zonnetje door hem of haar te benoemen tot “vrijwilliger van het jaar’’.  De betreffende vrijwilliger krijgt dan uiteraard een oorkonde overhandigd. Dit jaar valt die eer te beurt aan Cees de Kruyff. Als hoofd bezoekwerk is hij onmisbaar in ons bestuur. Het wel en wee van onze gasten houdt hij nauwlettend in de gaten, zodat op tijd een bloemetje of kaartje kan worden gestuurd bij jubilea, ziekte e.d. En dat doet hij al 18 jaar. Hij regelde ook menige Zonnebloemvakantie en was ook vaak van de partij tijdens deze vakanties. En hij is de vaste chauffeur van Sinterklaas en zijn Pieten om zieke gasten en gasten, die het Sinterklaasfeest van de Zonnebloem niet kunnen bijwonen, te bezoeken en te verrassen met een presentje. Kortom een echte Zonnebloemicoon. Sinterklaas was daarom ook zeer vereerd dat wij hem vroegen de oorkonde uit te reiken. Helaas is dat op 7 december niet mogelijk omdat hij dan weer op weg is naar Spanje. Vandaar dat de uitreiking plaatsvond op zijn eigen verjaardag: 5 december. Cees werd overvallen door de Sint en zijn Piet en de overige bestuursleden. Sinterklaas sprak Cees natuurlijk toe in dichtvorm en gaf hem naast de oorkonde ook een dinerbon van Eetcafé het Molentje. Traditie was namelijk, dat we na het Sinterklaasfeest van de Zonnebloem werden verwend met heerlijke erwtensoep bij Cees en Margreet de Kruyff. Dit jaar gaat dat natuurlijk allemaal niet door. Zij kunnen nu samen genieten van een maaltijd die ze kunnen afhalen.

 Gedicht:

Beste Cees,

Sint en Piet gaan je verblijden,

nee, je hoeft ons niet te rijden,

je bent Vrijwilliger van het Jaar,

heus, het is echt waar!!

Sint dook in de annalen

en vindt heel veel verhalen

over gasten en bezoek,

hier staat ’t in het boek.

18 jaar een stille kracht,

zó lang al, wie had dát gedacht?

Vergaderingen en bestuur,

je bent er, ieder uur!

De Zonnebloem kan op je bouwen

en mensen geven je vertrouwen.

Vakanties organiseren

hoef jij niet meer te leren.

Een kaartje sturen, heel attent,

omdat jij alle data kent

van vreugde en verdriet

en steeds weer kansen ziet

om mensen te verblijden

en door het dorp te rijden.

En voor ik het vergeet,

zo samen met Margreet,

ook voor een dorp hier ver vandaan,

in Gambia kent men jouw naam!

Nu wordt het tijd om jou te roemen

en jou voor dit jaar te benoemen

tot Vrijwilliger van het jaar

Sint vond dit wel een mooi gebaar!

 

Liesbeth Pieterse

0343-562158
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?