Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Loempias workshop

1ste Zonnebloempia workshop 24-3-2023

Bericht van locale krant De Binnendijks:

Vrijdagavond 24 maart was de eerste workshop Zonnebloempia’s maken. Onder de bezielende leiding van Samantha Truong. 24 cursisten, in leeftijd variërend van 11 tot ver in de tachtig. Van Middenbeemster tot Zeewolde. Vrouwen en mannen. De opbrengst van de workshops komt geheel ten goede aan het jubileumfeest van de Zonnebloem afdeling Beemster. Ze bestaan 55 jaar. Najaar dit jaar. Ik ging ‘even langs’ en bleef de hele avond plakken.

Zeven uur. Hartelijk ontvangst door Samantha Truong en haar team. Koffie met wat lekkers. Om in de juiste culinaire flow te komen. De tafels in een U vorm bieden voldoende werkruimte voor iedereen. Na de inleidende woorden van de ‘chefkok’ van deze avond (“back to the basic”), gaan de deelnemers in groepjes aan de slag. Kip snijden en malen, uien en wortelen schoonmaken. Afijn, ik zal niet alle ingrediënten verklappen. Er komt namelijk nog een avond op vrijdag 26 mei waar enkele plaatsen vacant zijn. De groentes moeten flink droog geknepen worden. Keukendoeken bieden daartoe uitkomst. Handwerk dus. Verbazingwekkend hoeveel vocht er uit de uien komen! Gebruik daarom geen taugé of andere waterige groente. Uiteindelijk komt alles in een grote plastic kom. Dan volgt nog een klein kwartiertje massage van de materie. “Met deze hoeveelheid kan ik wel duizend loempia’s maken”, aldus Samantha. Aan het eind van de avond zal blijken dat de cursisten ruinhartiger met de vulling omgaan en slechts de helft van dit aantal halen.

Ondertussen is het team druk in de weer met de catering. Koffie en thee maken plaats voor andere versnaperingen. De teambuilding komt op stoom. Half negen is het voorwerk verricht. Tijd om even te recupereren. Want daarna volgt de finishing touch. Hoe krijg je de inhoud op de juiste manier in het filodeeg en nog belangrijker: stevig opgerold en dicht ( “gebruik geen ei maar water met meel”) ! Aan mij de eer om met de instructie van Samantha de eerste rol te maken. Dit moet zorgvuldig gebeuren want de rolls moeten stevig en rond zijn. Daarna gaan de anderen aan de slag. Hilariteit. Laten we maar zeggen dat niet alle vingers even rolvaardig zijn. Maar oefening baart kunst. Aan het eind gaat een ieder met een fikse voorraad naar huis. In de vriezer kunnen ze maximaal drie maanden bewaard blijven. Uiteraard wordt er ook geproefd. Buiten sputtert de frituur. Ondertussen geeft Samantha alweer informatie over het maken van lekkere snacks van de restjes. Ze glundert gedurende de gehele avond. “Nee, ik heb geen kraam. Maar mensen kunnen altijd contact opnemen voor een workshop of zo”. Liefde voor de Vietnamese keuken levert smaakvolle Zonnebloempia’s op.

Geert

Bets de Ridder

0299-683203 of 06-27444239
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?