Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.
We zijn druk bezig met het verbeteren van onze site. Tot we klaar zijn, zul je nog pagina's met oude styling tegenkomen. Excuus voor eventueel ongemak.

Nieuwsbrief 33 Regio Delfland

Zonnebloem afdelingsnieuws

Donaties ik schenk graag daadkracht van LOESJE De voormalige regiovoorzitter in het zonnetje Vakantieweek Mechelen en activiteiten Zonnebloemloterij van start OnlineAfdelingsadministratie

Nieuwsbrief 33 is inmiddels verspreid onder de vrijwilligers van Regio Delfland

Zonnebloemloterij van start! De Zonnebloemloterij 2015 is van start. Met een nieuw lot én een nieuwe lotenactie. En bovendien ook een aantal andere vernieuwende ‘pilots’! Ze zijn bedoeld om de loterij in de toekomst te kunnen verbeteren. Wij kunnen niet benadrukken hoe blij we zijn met je hulp. Want je doet het niet voor niks.

We wensen je alvast heel veel succes met de lotenverkoop!                     

Actieve Zonnebloemers                                                        “Uitgelicht”

De voormalige regiovoorzitter in het zonnetje

In maart jl. heeft de Regio afscheid genomen van haar voorzitter Ria van Leeuwen. Met dit schrijven wil de Regio haar bedanken voor het vele werk en voor de gedrevenheid naar vernieuwing die kenmerkend was in het voorzitterschap van Ria.

Ria is net gestopt met werken als zij in de Heraut een bericht leest waarin de Zonnebloem Afdeling Bergschenhoek een voorzitter zoekt. Hier begint Ria’s “Zonnebloemcarriere”. Naast het afdelingsvoorzitterschap gaat zij ook aan het werk als vakantievrijwilliger. Het is erg leuk werk en het voelt goed als gasten het naar hun zin hebben. Ria verklaart dat dit een wisselwerking is tussen gasten en enthousiaste vrijwilligers, die elkaar versterken en bemoedigen.

Dan wordt Ria penningmeester van het Regiobestuur. Erg leuk werk, zo kenschetst Ria deze functie. Vooral de introductie van het “Zonboek online” en de begeleiding van de afdelingen om hun boekhouding digitaal te maken, geeft een kick.                                                           

Met een kort lijntje naar het Nationaal Bureau Breda worden starterproblemen aangekaart. Ria neemt geen genoegen met een half antwoord maar vraagt door bij de juiste persoon tot het antwoord bevredigend is.

Dan komt de functie van regiovoorzitter vrij en wordt Ria gevraagd deze te vullen. Met de bagage als afdelingsvoorzitter waagt ze deze stap.                                                                        

Zij ervaart de Regio als buffer tussen de afdelingen en het Nationaal Bureau. Beleidsplannen worden door en voor de vrijwilligers gemaakt. Deze plannen zijn de spelregels waaraan een ieder binnen de vereniging zich moet conformeren.

Vrijwilligers vormen de vereniging, “wij zijn een grote familie” aldus Ria.

 Ik zou wel graag meer eenheid zien en ruimte voor nieuwe ideeën van de vrijwilligers. Vooral jonge vrijwilligers stimuleren die projectmatig aan de slag kunnen gaan. Eigenlijk moet het voor iedereen leuk blijven. Vooral talenten van mensen benutten en ontplooien door het volgen van cursussen. Het is fijn te zien dat de afdelingen bij de intakegesprekken nu duidelijk de doelgroep in het vizier hebben.

Ria’s wens voor de toekomst voor de Zonnebloem is: Nog een heel lang bestaan, oor en oog hebben voor elkaar en een goede kweekvijver zijn voor nieuwe vrijwilligers. Ria draagt de Zonnebloem een enorm warm hart toe en hoopt dit nog heel lang te houden.

Interview Wil redactie Zonnebloem Delfland

 

 

 

Linda Klein

015-3646820
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk
  • Kunst en cultuur
  • Uit eten/terrasje pakken
  • Winkelen
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken