Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.
We zijn druk bezig met het verbeteren van onze site. Tot we klaar zijn, zul je nog pagina's met oude styling tegenkomen. Excuus voor eventueel ongemak.

Een Zonnebloemafdeling in Delft

Zonnebloem afdelingsnieuws

De Broeder Kamsmagroep in het nieuws

De Broeder Kamsma-groep, de Delftse afdeling van de Zonnebloem in het centrum van de stad, bestaat in maart 40 jaar. ,, Wij wij zijn een groep van 15 vrijwilligers en gaan langs bij ouderen thuis om sociaal isolement te voorkomen", verteld voorzitter Marga Mulder.                                                                                            

De Kamsma-groep bezoekt jaarlijks zo'n 70 mensen. ,,Voor veel ouderen is de drempel te hoog om toe te geven dat ze eenzaam zijn. Toch komen ouderen er altijd snel achter hoe fijn het is om met iemand te kunnen kletsen."                                    

Ieder jaar organiserrt de groep vaste activiteiten. De ouderen worden uitgenodigd voor een middag bloemschikken en een rondleiding op het landgoed van Te Werve. ,,Nu we 40 jaar bestaan wil ik iets extra's doen. Daarom besloot ik het idee voor een nieuw activiteit in de groep te gooien. Rond koningsdag willen wij een middag houden met als thema 'Ik hou van Holland'. Het zou geweldig zijn als we dit van de grond kunnen krijgen." 

Zo'n middag zorgt wel voor veel extra werk, maar Marga Mulder doet volgens eigen zeggen 'alles voor de lach op het gezicht van ouderen'. ,,Als je die blije mensen ziet is het de moeite waard. Als vrijwilligersgroep heb je passie en vaardigheid nodig. De een kan goed een praatje maken en de ander is creatief. Op die manier houden wij het als groep al 40 jaar vol."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Linda Klein

015-3646820
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk
  • Kunst en cultuur
  • Uit eten/terrasje pakken
  • Winkelen
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken