Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.
We zijn druk bezig met het verbeteren van onze site. Tot we klaar zijn, zul je nog pagina's met oude styling tegenkomen. Excuus voor eventueel ongemak.

Weer naar buiten

Inmiddels is het juni en hebben we al ruim drie maanden te maken met de gevolgen van het coronavirus.

Beste Zonnebloem’ers,

Inmiddels is het juni en hebben we al ruim drie maanden te maken met de gevolgen van het coronavirus. Van een afstandje bekeken, is het heel fijn om te zien dat het virus over het hoogtepunt heen lijkt te zijn en er nu bijna wekelijks versoepelingen van de maatregelen afgekondigd worden. Tegelijkertijd zijn er nog steeds dagelijks slachtoffers te betreuren, ook onder onze deelnemers en vrijwilligers en wij leven onverminderd mee met de nabestaanden.

Uiteraard volgen wij de richtlijnen van het RIVM; de gezondheid en veiligheid van onze vrijwilligers en deelnemers is ons kostbaarste goed. Die richtlijnen veranderen natuurlijk steeds. Medewerkers van het nationaal bureau volgen al die ontwikkelingen en maken deel uit van verschillende platforms en belangenorganisaties om de richtlijnen te vertalen voor de Zonnebloem. Op Mijn Zonnebloem vind je continu bijgewerkt wat dit betekent voor het Zonnebloemwerk: wat kan en mag wel, en wat niet. En uiteraard is het aan iedereen zelf de keuze om nog niet direct gebruik te maken van de geboden mogelijkheden. 

In sommige delen van het land beginnen de activiteiten langzaam weer op te starten. Afdelingsbesturen komen weer bijeen, soms via beeldbellen, soms daadwerkelijk. Vorige week vond een vergadering van de Vakantie Advies Commissie plaats en daar werd ook aangegeven dat veel deelnemers graag weer zo snel mogelijk op vakantie gaan, maar veel vrijwilligers nog wat huiverig zijn. Dat laatste is heel logisch en wordt natuurlijk binnen de Zonnebloem gerespecteerd. We bieden onbezorgde momenten, maar die kunnen alleen onbezorgd voor deelnemer én vrijwilliger zijn, als ze zich beiden veilig voelen. Volgende week valt ons tijdschrift ZON op de mat, met daarin mooie verhalen en inspirerende voorbeelden hoe plaatselijke afdelingen toch contact houden met hun deelnemers. En hoewel ons eigen vakantieschip MPS de Zonnebloem deze zomer nog niet gaat varen, laten we je ook graag kennismaken met de nieuwe kapitein, Jolle Wietse Visser. 

Blijf gezond, en geniet van de kleine dingen en mooie momenten.

Hartelijke groet,
Marc Damen,
Directeur

Linda Klein

015-3646820
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk
  • Kunst en cultuur
  • Uit eten/terrasje pakken
  • Winkelen
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken