19 oktober 2022 – het Zonnebloem-jubileumfeest

40 jaar al is onze Zonnebloemafdeling actief in Den Hoorn.
Nog steeds is het hoofddoel datgene, waarmee in september 1982 een klein groepje mensen startte: het bezoeken van dorpsgenoten, die minder mobiel waren en daardoor niet zo vaak de deur uit konden.
En daarbij kwamen ook de activiteiten: “de uitjes”, soms wat verder weg, maar meestal dichtbij huis.
Heerlijk genieten, vooral van elkaars gezelschap.
Zo was het ook deze 19 de oktober. Met een rolstoelbus, een touringcar en een aantal auto’s arriveerden de in totaal 87 gasten en vrijwilligers bij de Rank in De Lier.
Daar stond de koffie of thee met een heerlijk gebakje al klaar en na een welkomstwoord nam het Brabantse Trio “Vrij Vrolijk” het over en zat de stemming er meteen in. Met hun contrabas, gitaar en accordeon gingen zij de zaal door, speelden bekende liedjes, die door velen werden meegezongen, ze maakten grappen aan
de verschillende tafels en kregen dan ook verzoeknummers.
Natuurlijk werd er op ons jubileumfeest geproost en daarna zelfs door sommigen gedanst.
De hapjes en drankjes bleven rondgaan en de gezellige gesprekken ook. De sfeer werd steeds vrolijker en met een polonaise tot slot kwamen we erachter dat de middag voorbij gevlogen was.
Wat was het gezellig, wat hebben we het goed gehad, ik heb voor het eerst in 40 jaar weer gedanst vertelde een 87-jarige. Ik heb me voor het eerst sinds lange tijd weer echt blij gevoeld.
Met al deze mooie gevoelens reden we terug naar Den Hoorn!
Op naar de 50 jaar !!!

Ellen Verbakel

0637344489
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?