Bingo, 31 januari 2024

Bingo in De Kickerthoek

In 2024 zijn we weer vol goede moed van start gegaan. En wel met een activiteit die we tot dan toen nog niet gedaan hadden: Bingo!

Op 31 januari was het zover en de 47 gasten en de13 vrijwilligers verzamelden om kwart voor twee in de Kickerthoek. De Kickerthoek heeft nieuw meubilair aangeschaft en ziet er veel gezelliger uit.

Met het meubilair werd met vereende krachten een leuke en gezellige opstelling gemaakt.

Het eerste kopje koffie/thee met wat lekkers ging er in als koek. Daarna kon iedereen oefenen met de bingo. Voor veel gasten was het een hernieuwde kennismaking met bingo. Voor De Zonnebloem, Den Hoorn was het de eerste keer! Voor deze gelegenheid zijn ook een grote bingomolen en herbruikbare bingokaarten aangeschaft.

Na het oefenen en het uitleggen van de spelregels kon de pret beginnen. De vrijwilligers waren druk in de weer met het helpen van de gasten bij het invullen van de kaarten

Bingo spelen is een spannende activiteit waar iedereen zich goed moest concentreren. Daarom werd er zo min mogelijk gesproken.

We speelden twee rondes achter elkaar en per ronde waren er drie prijzen te winnen. 

We hadden afgesproken dat je niet meer dan een keer prijs kon hebben. Dat was een goede afspraak want tot 2 keer toe hadden dezelfde dames een prijs gewonnen.

De prijzen waren voor elk wat wils: de derde prijs was een doosje Merci, de tweede prijs een bakje met bloembolletjes en de eerste prijs een pakketje met verschillende sapjes, zoet en hartig lekkers.

Na de tweede ronde was het weer tijd voor thee, koffie met wat lekkers en mocht iedereen met elkaar praten. Tot slot werd het nog een keer stil voor de laatste ronde. Daarna sloten we af met een drankje en hartige hapjes. 

Het was een gezellige en geslaagde bingomiddag voor zowel de gasten als de vrijwilligers.

Hartelijke dank aan Paula en Ellen Blom (met de hulp van Jeanne Vermeulen op de achtergrond) voor de organisatie en alle vrijwilligers die meegeholpen hebben.

Ellen Verbakel

0637344489
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?