Jubileumviering 45 jaar Zonnebloem afdeling Schipluiden,

Op woensdag 28 februari 2024 is er een groot feest in de Dorpshoeve om te vieren dat de Zonnebloem afdeling Schipluiden 45 jaar geleden is opgericht.

Op woensdag 28 februari 2024 is er een groot feest in de Dorpshoeve om te vieren dat de Zonnebloem afdeling Schipluiden 45 jaar geleden is opgericht. Om 12.00 uur zijn er al veel vrijwilligers aan het werk om de sporthal in de Dorpshoeve om te toveren tot een theaterzaal. De hal wordt versierd en tafels en stoelen worden klaargezet voor de ontvangst van onze gasten uit Schipluiden én Den Hoorn. Ook in de keuken is de nodige bedrijvigheid om het buffet voor te bereiden.

Rond 14.00 uur zijn er al veel gasten en wordt er koffie of thee met wat lekkers geserveerd van Chef Cookie. Inmiddels zijn ook de gasten en vrijwilligers uit Den Hoorn gearriveerd en ook voor hen staat koffie of thee met wat lekkers klaar. Er heerst al snel een gezellige sfeer.

Onze voorzitter, Jacqueline Kattevilder, memoreert in haar speech hoe de oprichting van de Zonnebloem Schipluiden tot stand is gekomen en heet iedereen van harte welkom. Een speciaal welkom aan mevrouw Ria Beenker die 45 jaar geleden samen met mevrouw Jo van Tiel de Zonnebloem Schipluiden heeft opgericht. Ook een speciaal welkom aan mevrouw Annie van der Drift-Ham die in de beginjaren penningmeester was. Hierna brengt Jacqueline een toast uit op de gasten en de vrijwilligers en wenst iedereen een gezellig feest toe. De voorzitter van de Zonnebloem Den Hoorn, Rob van den Ende, feliciteert Jacqueline met het 45-jarig bestaan en waardeert de samenwerking tussen Den Hoorn en Schipluiden. 

De zaal gaat open en iedereen zoekt een mooi plaatsje om naar het ‘Muziekgezelschap Music Care’ te kijken. Ze spelen de musical ‘Komt voor de bakker’. Dit is een liedjesprogramma wat over de liefde gaat en heeft als doel: wanneer je samen zingt, deel je het gevoel en verdwijnt eenzaamheid. Iedereen in de zaal zit enorm te genieten van het mooie toneelspel en de leuke liedjes. De acteurs worden begeleid door een pianist. Na afloop krijgen zij een warm applaus en bedankt Aad ze met een boeket bloemen, gesponsord door Langelaan Bloemen – en Planten.

Tijdens het cabaret is onze burgemeester Fenna Noordermeer binnengekomen en nadat iedereen weer aan een drankje zit, houdt zij een toespraak waarin ze het over de mooie zonnebloem heeft. Van Gogh schilderde al veel zonnebloemen welke symbool staan voor positiviteit, geluk en optimisme. Ze bewondert het werk van de Zonnebloem en prijst de samenwerking tussen Schipluiden en Den Hoorn. Ook is de burgemeester blij met zoveel enthousiaste vrijwilligers. Zonder hen kan de Zonnebloem niet bestaan! 

Na deze woorden is er een gezellig samenzijn en om 17.00 uur gaan onze gasten uit Den Hoorn weer naar huis.

 

Ellen Verbakel

0637344489
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?