ZONNEBLOEM ESCAMP START MAANDELIJKSE ACTIVITEITEN OP

Door de coronacrisis staat de wereld in 2020 flink op zijn kop. Gelukkig kan in Nederland bijna iedereen weer naar buiten en mensen (op afstand) ontmoeten.

Voor mensen met een lichamelijke beperking is dit moeilijker. Zij behoren vaak tot de risicogroep waardoor dit niet vanzelfsprekend is. Gelukkig staan vrijwilligers van de Zonnebloem voor hen klaar met persoonlijke bezoeken, dagactiviteiten en vakanties. Waarbij contact, tijd en aandacht centraal staan. Op deze manier kunnen mensen uitkijken naar iets leuks.

Het huisbezoek door vrijwilligers is gelukkig in veel Zonnebloemafdelingen alweer opgepakt. Omdat er veel behoefte is om ook even de deur uit te gaan, start de Zonnebloemafdeling Escamp vanaf deze maand bovendien (uiteraard met inachtneming van de COVID-19 maatregelen) met maandelijkse activiteiten in Moerwijk en Wateringse Veld. De invulling van deze activiteiten verschilt per keer en wordt bepaald aan de hand van de wensen van de bezoekers. Om deze reeks nieuwe activiteiten af te trappen, organiseerde de afdeling een feestelijke startbijeenkomst met lunch op 30 september jl.

In eerste instantie zou de totale groep, bestaande uit 50 personen, samenkomen in een sportkantine in Wateringse Veld. Echter, als gevolg van de aangescherpte coronamaatregelen konden wij hier niet meer terecht en werd het maximum aantal deelnemers bovendien gereduceerd naar 30 personen.

Na het nieuws over de aangescherpte maatregelen zijn we meteen in actie gekomen. Na overleg binnen ons bestuur hebben we een alternatieve locatie gevonden, namelijk bij Wijkvereniging Zuiderpark. We zijn de wijkvereniging hier zeer dankbaar voor. De groep werd opgeslitst in twee groepen van maximaal
30 personen en zo werd het voor zowel onze gasten als het bestuur en vrijwilligers gelukkig alsnog een plezierige en onvergetelijke dag”, zo meldt de secretaris Zonnebloem Escamp, Coenraad Vrouwenvelder.

De aanwezigen konden met elkaar kennismaken of bijpraten, onder het genot van een heerlijke lunch, frisdrank, thee en koffie. Tijdens de startbijeenkomst in Wijkvereniging Zuiderpark ging het bestuur met alle gasten in gesprek over hun wensen voor de invulling van de komende maandelijkse Zonnebloemactiviteiten in Escamp.

Volksartiest Dennis Wijmer was ook van de partij en speelde live muziek voor de gasten én bij afloop een warm en spontaan persoonlijk afscheidslied voor iedere gast.

Kersverse kandidaat-voorzitter Feisal Ghafoerkhan van Vereniging Zonnebloem heeft ook een steentje bijgedragen aan de organisatie van de serie activiteiten en deelt zijn ervaring over de (op)start van de dagactiviteiten:
Het was een bijzondere en onvergetelijke dag voor twee groepen gasten, ons bestuur, de co-ordinatoren en de vrijwilligers. Gezellig contact met elkaar, live muziek en een heerlijke lunch bereid uit meerdere wereldkeukens. Fijn en bijzonder was om te zien hoe onze gasten lief en leed met elkaar hebben gedeeld, heel soms een traantje, maar vooral veel blijdschap, plezier en gezellig samenzijn. Wij nodigen mensen met een lichamelijke beperking uit, die nog geen lid zijn van Vereniging Zonnebloem, contact op te nemen via www.zonnebloem.nl/denhaag-escamp".

Bestuurslid Soerinder Narain nam het voortouw bij de organisatie van de dag, inclusief de bereiding van de uitgebreide lunch samen met enkele vrijwilligers: “Fijn dat we in deze tijd (met inachtneming van de aangescherpte richtlijne) leuke activiteiten kunnen organiseren, waarbij er warm contact is met de gasten, het bestuur en de vrijwilligers. Het was voor allen een genoegzame dag, als start van de maandelijkse activiteiten in de wijk Escamp”.
Omdat er veel behoefte is om op regelmatige basis de deur uit te gaan, heeft de Vereniging Zonnebloem, afdeling Escamp vaste maandelijkse activiteiten voor de gasten in de wijken Moerwijk en Wateringse Veld:

  • Wateringse Veld: elke laatste woensdag van de maand, locatie: kantine SHV, Noordweg 74 (indien weer toegankelijk)
  • Moerwijk: Elke tweede vrijdag van de maand, locatie: Trefpunt, Pieter Langendijkstraat 77.

De volgende activiteit voor inwoners met een lichamelijke beperking (gasten) in Moerwijk (Escamp) vindt plaats op 16 oktober a.s. (tweede vrijdag van de maand).

Coenraad Vrouwenvelder

06 88812285
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk