Nieuwsbrief april 2021

Onderwerpen: Van de voorzitter; Bestuursleden; Kascommissie; Paasattenties. Jubileum

Van de voorzitter

Wie mij had verteld dat wij rond deze periode een jaar lang met het coronavirus te maken zouden hebben, had ik eerlijk gezegd voor gek verklaard. Wie had dit nou gedacht? Van boodschappen hamsteren naar vaccineren... Gelukkig is er een beter vooruitzicht en hopen wij dat er binnenkort weer meer mogelijk is.

De lente begint, de bloemen beginnen weer te bloeien, de tuinen worden weer mooi en de dagen worden weer langer... Iets waar wij op hebben gewacht. Binnen de Zonnebloemafdeling Escamp zijn wij ook weer druk bezig. We heten twee nieuwe nieuwe bestuursleden welkom: Henny van Alff wordt bestuurslid activiteiten voor Leyenburg en Morgenstond (zij was voorheen coördinator van Morgenstond) en Anass Hella wordt bestuurslid bezoekwerk.
Van onze vorige kandidaat-voorzitter hebben wij helaas afscheid genomen. Om de afdeling verder te helpen heb ik besloten mijzelf - na 2 jaar bestuurslid activiteiten te zijn geweest - kandidaat te stellen voor het voorzitterschap. Ik ben door de rest van het bestuur benoemd als kandidaat-voorzitter, een functie waar ik ontzettend veel zin in heb. 

Daarom het volgende: Ik wil graag een voorzitter zijn voor jullie: Schroom daarom niet om mij te bellen, vertel mij bijvoorbeeld wat er misschien niet zo goed gaat binnen de afdeling, mis je iets? Gaat er juist iets wel goed? Dat wil ik graag horen. Wij als bestuur staan daar voor open wij zijn er immers voor jullie!

De aankomende tijd staat bezoekwerk centraal, de lotenverkoop en ons 12,5 jarig jubileum. Maar daar horen jullie de volgende nieuwsbrief meer over! Wij hebben er zin in. Ik hoop jullie ook?
 
Met vriendelijke groeten,
Jacob Wakker
Kandidaat-voorzitter afdeling Escamp
Tel: 06-15586606.
E-mail: jacob.wakker@outlook.com

De nieuwe en bestaande bestuursleden stellen zich graag voor

Zoals gezegd zijn er wat wijzigingen binnen het bestuur. Jacob, Anass en Henny zijn kandidaat-bestuurslid. Dit houdt in dat zij de taken al uitvoeren, maar dat zij nog officieel benoemd zullen worden tijdens de eerstvolgende algemene ledenvergadering. 

Heb je hier vragen of opmerkingen over, kan je dat aangeven via escamp@zonnebloemdenhaag.nl. Zo niet, dan gaan we ervan uit dat je akkoord gaat met hun benoeming.

Jacob Wakker - kandidaat voorzitter

 wordt weergegeven

Beste mede-vrijwilligers, 
Ik ben Jacob Wakker en sta op de foto met een varken... Dit varken heb ik ontmoet op de allereerste zonnebloem vakantie waar ik mee heb geholpen als vrijwilliger. 
Twee jaar later hebben we onze eerste vakantie georganiseerd voor afdeling Escamp, waar ik onderdeel van mocht zijn. Een geweldige week was dat! 
Na 2 jaar bestuurslid te zijn geweest voor de activiteiten en vakanties heb ik mij kandidaat gesteld als voorzitter voor de afdeling Escamp. Iets waar ik erg naar uitkijk!

Coenraad Vrouwenvelder - secretaris a.i.

Ik ben ruim 21 jaar betrokken bij de Zonnebloem, in verschillende rollen. Momenteel ben ik penningmeester bij de regionale afdeling Den Haag en ondersteun ik o.m. de afdeling Escamp administratief als secretaris a.i. Ik ben 49 jaar getrouwd en heb een dochter die ook betrokken is bij de Zonnebloem (als vakantievrijwilliger).

Rutkay Özdemir - penningmeester

 wordt weergegeven

Ik ben Rutkay, 29 jaar en ik ben nu ongeveer 4,5 jaar de penningmeester van afdeling Escamp. Destijds kwam ik binnen als één van de jongste leden van de Zonnebloem, maar met de komst van mijn nieuwe medebestuurders lijkt het erop dat ik deze eer weer door mag geven. Ik ben blij dat deze frisse en jonge mensen ons team komen versterken. Ik hoop dat wij na deze crisis het bestuur weer in goede banen kunnen leiden.

Anass Hella - kandidaat bestuurslid bezoekwerk

Mijn naam is Anass Hella, ik ben 19 jaar oud en woon met plezier in Wateringse Veld. Ik heb afgelopen jaar mijn middelbareschooldiploma behaald en geniet dit jaar van een tussenjaar. Voorheen wist ook ik dat sociale contacten ertoe deden. De coronacrisis heeft echter laten zien dat sociale contacten cruciaal zijn voor de mens. Juist in deze tijd hebben we elkaar zo erg nodig. De drang om bij te dragen aan sociale contacten in deze ongewone tijd is dan ook erg groot. Als bestuurslid bezoekwerk van de Zonnebloem ben ik volledig toegewijd aan het opzetten van het bezoekwerk in stadsdeel Escamp. Een makkelijke klus is het niet en zal het ook nooit worden, maar waar een wil is, is een weg! Ik heb er alle vertrouwen in.

Henny van Alff - kandidaat bestuurslid activiteiten (Morgenstond en Leyenburg)

Hallo ik ben Henny van Alff. Ik ben 14 jaar actief bij de Zonnebloem, als wijkcoördinator voor Morgenstond. 
Ik ben ben gevraagd om bij het bestuur te komen om de activiteiten voor Morgenstond en Leyenburg aan te sturen. Ik ga me daar graag voor inzetten.

Nieuwe leden kascommissie 2022 gezocht

Voor 2021 is de klus geklaard, maar begin volgend jaar hebben wij weer twee vrijwilligersnodig om de financiële stukken goed te keuren: De kascommissie!
Het is niet veel werk, hooguit een uurtje, je hoeft er geen speciale kennis of ervaring voor te hebben en indien nodig kunnen wij ook nog zorgen voor speciale instructiefilmpjes! Wie wil zich hiervoor opgeven?
Voor nadere informatie kun je contact opnemen met penningmeester Rutkay via pm.escamp@zonnebloemdenhaag.nl 

Paaspresentjes

Omdat we nog steeds geen activiteiten mogen organiseren, hebben alle gasten/deelnemers een leuke paasattentie gekregen. Toch even een klein gebaar vanuit de Zonnebloem Escamp dat we aan hen denken. Dit werd erg op prijs gesteld getuige de reacties van de deelnemers. We mochten zelfs 2 lieve kaartjes ontvangen!

12,5 jarig jubileum

Op 1 juli bestaat onze afdeling maar liefst 12,5 jaar in deze vorm. Dat willen we graag met jullie vieren, waarschijnlijk in het najaar!
We hopen tegen die tijd weer samen te kunnen komen. We houden jullie op de hoogte!

VrijwilligersVoordeel fietst het voorjaar in!

Vanaf 29 maart kun je gebruikmaken van het nieuwe voorjaarsaanbod van VrijwilligersVoordeel. Dat staat helemaal in het teken van het thema 'fietsen'. Met fietscadeaus, fietsmagazines en fietsroutes met onderweg een gratis tweede lunch. Wie nog toegangskaartjes uit het oude winteraanbod heeft, kan ze nog zeker tot 1 juli gebruiken. 
> Ga naar Vrijwilligersvoordeel

Input voor nieuwsbrief

We hopen dat je het leuk vindt via deze nieuwsbrief op de hoogte te blijven van wat er in de afdeling speelt. Een foto, verslagje, tip of vraag: álles is welkom. Aanleveren kan via escamp@zonnebloemdenhaag.nl.

We hopen de volgende nieuwsbrief in mei te versturen.

 

Coenraad Vrouwenvelder

06 88812285
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk