Nieuwsbrief juni 2021

In deze nieuwsbrief: Voorwoord, loterij, nieuwe penningmeester, vakantie 2022 en jubileumviering.

Voorwoord van de voorzitter

Als ik dit schrijf zit ik onder de overkapping met een lekker drankje.. Ik hoop dat het met jullie allemaal goed gaat en dat jullie, nu er steeds meer versoepelingen komen, weer zin hebben om het vrijwilligerswerk van de Zonnebloem op te pakken.

De komende tijd bestaat onze afdeling 12,5 jaar. Als bestuur hebben wij iets heel leuks in gedachten, om jullie, de vrijwilligers te bedanken voor de afgelopen tijd. Elkaar weer eens zien, aandacht geven aan elkaar, ik zelf kijk er enorm naar uit om jullie persoonlijk weer te ontmoeten. In onze vorige nieuwsbrief hebben wij gevraagd of iemand zich geroepen voelt om in deze commisie plaats te nemen. Helaas heeft niemand gereageerd, daarom doen we nogmaals een oproep in deze nieuwsbrief. Zie je het zitten om mee te doen? Neem dan vooral even contact op!

Graag ben ik een voorzitter voor iedereen. Daarom nogmaals de oproep: Gaat er iets goed binnen de afdeling? Gaat er iets niet goed? Wil je sparren? Wil je even praten? Ik hoor het graag. Ik wil graag een voorzitter zijn voor jullie allemaal, ik ben van mening dat de vrijwilligers de afgelopen tijd verwaarloosd zijn. Graag kom ik daarom in contact: Hoe kunnen we de samenwerking versterken en hoe kunnen we het beeld van het bestuur bijstellen? De contactgegevens staan onder dit bericht.

Alvast hartelijk bedankt.
 
Met vriendelijke groeten,
Jacob Wakker
Kandidaat-voorzitter afdeling Escamp Den Haag.
Tel: 06-15586606
E-mail: Jacob.wakker@outlook.com

Stadsdeeldirecteur Harm Benthem ontvangt
eerste lot van de Zonnebloemloterij Escamp

 wordt weergegeven

Stadsdeeldirecteur Harm Benthem ontving vrijdag 28 mei het eerste lot van de Zonnebloemloterij Escamp uit handen van onze kandidaat-voorzitter Jacob Wakker. Hiermee is de 52e editie van de jaarlijkse loterij officieel van start gegaan.

De stadsdeeldirecteur had mooie woorden voor onze afdeling:

'De Zonnebloem speelt al jarenlang een belangrijke rol in Escamp door het organiseren van activiteiten en huisbezoek', aldus stadsdeeldirecteur Harm Benthem. 'De vrijwilligers bezorgen ruim 150 met name oudere inwoners van ons stadsdeel een fijne dag en zorgen dat zij niet vereenzamen. Dat juich ik toe en daar ben ik de vele vrijwilligers heel dankbaar voor. Ik hoop dat mensen een steentje kunnen bijdragen zodat de Zonnebloem Escamp nog meer mensen kan helpen. Dat kan door een lot te kopen, maar het hoeft geen geld te kosten. Door je als vrijwilliger of bestuurslid aan te melden, kan je ook veel betekenen!'

 wordt weergegeven

Op deze pagina kan je loten kopen waarmee je kans maakt op mooie prijzen, maar tegelijk onze afdeling steunt: https://www.zonnebloem.nl/loten/p/a03007. We hebben tot nu toe 29 loten verkocht.
Het zou fijn zijn als je deze link in je netwerk kan delen. Vaak vinden mensen het heel leuk om een vrijwilliger die ze kennen te steunen door een lot (€2) te kopen. En ze maken gelijk kans op mooie prijzen!

Met de opbrengst van de loten organiseren wij activiteiten en uitjes voor onze gasten in stadsdeel Escamp We hopen namelijk na de coronacrisis weer veel mooie activiteiten te kunnen bieden. Maar ook in deze tijd houden onze vrijwilligers contact met de deelnemer. Door een telefoontje, een extra kaartje in de bus of een presentje aan de deur. 
Enkele vrijwilligers hebben aangegeven om papieren loten huis- aan-huis te willen verkopen. Dat kan ook. Wil jij dat ook? Meld je dan even via escamp@zonnebloem.nl, dan zorgen we dat je enkele lotenboekjes krijgt.

Nieuwe penningmeester!

Onlangs werden wij benaderd door Jennifer van den Berg. Deze jonge, enthousiaste vrouw woon in stadsdeel Escamp en wil graag penningmeester worden bij de Zonnebloem. Rutkay vervulde deze rol tot op heden prima voor onze afdeling, maar geeft aan er nu minder tijd voor te hebben, oa door zijn nieuwe baan. Daarom zijn we erg blij dat Jennifer het stokje wil overnemen! Rutkay zal haar inwerken en in de volgende nieuwsbrief zal Jennifer zich aan iedereen voorstellen. 

Update Zonnebloemvakantie Escamp 2022

Helaas heeft zich niemand van de vrijwilligers aangemeld voor de vakantiecommissie, maar dat betekent niet dat wij stilzitten. Met drie mensen (Jacob Wakker, Henny van Alff en Tineke Zuiderwijk (afdeling Loosduinen)) proberen we de vakantie te organiseren. De locatie, de begroting en het draaiboek zijn uitgewerkt. Wat nu rest is om de vakantiedeelnemers uit te nodigen. Wij hopen volgend jaar maart weg te gaan en een leuke week te hebben.

Save the date: 9 september vieren we ons 12,5 jarig jubileum

De jubileumcommissie is druk met de voorbereidingen voor het 12,5 jarig jubileum van onze afdeling (in de huidige vorm). Vanwege de zomervakantie kiezen we ervoor dit op donderdag 9 september te vieren. Save the date!

Input voor nieuwsbrief

We hopen dat je het leuk vindt via deze nieuwsbrief op de hoogte te blijven van wat er in de afdeling speelt. Een foto, verslagje, tip of vraag: álles is welkom. Aanleveren kan via escamp@zonnebloemdenhaag.nl.

We hopen de volgende nieuwsbrief in de zomervakantie te versturen.

 

Coenraad Vrouwenvelder

06 88812285
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk