Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Boottocht Kagerplassen (wg Haaglanden)

img2841jpg

Vaartocht zonnebloem jongerengroep Haaglanden op zondag 1 juli 2018 vanuit Warmond over de Kagerplassen.

De gasten waren Carla, een nieuwe gast Mariska onwijs welkom, Michiel, Arjan, Ed, Peter en Petra. Vrijwilligers waren Hans, Mireille, Geralda (hoera die gaat de jongerengroep overnemen), Coenraad en zijn vrouw. 
We moesten om 13.00 uur verzamelen, maar zo rond 12.30 liepen er al gasten rond. Niemand wist wat ze moesten doen, we konden alleen wachten op de organisatoren. We mochten de boot niet op. Ed met zijn rolstoel, zonder kaartjes weer wel, maar de rest werd tegengehouden. Toen bijna iedereen aanwezig was en we betaald en de kaartjes hadden mochten we de boot op. De kapitein en de kaartverkoper waren wel een beetje paniekerig, dit omdat ze problemen hadden met de rolstoelers. Gelukkig was er voor Michiel ook een plekje vrij. 

Het weer was zo geweldig dat iedereen wel buiten wilde zitten, maar dat lukte dus niet. De ene helft zat dus binnen, andere helft zat buiten. 

Hans was alleen nog op de kade aan het wachten op vrijwilliger George, maar die is niet of niet op tijd gekomen. En dus voer de boot zonder hem uit. Gelukkig was Hans op tijd aan boord gesprongen. In het begin bedachten we spontaan om na het varen met elkaar uit eten te gaan. Niet vooraf aan gedacht en nadat besloten was dat de hele groep meeging moesten diverse gasten hun terugrit verzetten.

We voeren eerst drie kwartier naar een tussenpunt op Kaageiland toe. Op het water was het gigantisch druk met kleine en grotere boten. Er werd hier en daar verteld waar we langskwamen, maar veel kon ik daar niet van verstaan, daar was het te druk voor. Of kwam het omdat wij te veel kwebbelden met elkaar. Ik zou daar niet durven te varen. Op kaageiland gingen we allemaal van boord en was er even gelegenheid om een woordje te spreken aan Mireille en Hans die helaas voor ons de Zonnebloem gaan verlaten, snik, snik. Zij gaan hun droom verwezenlijken. Toeren door Europa.
Namens de groep hebben wij voor al hun liefde, aandacht, inzet, ideeen, gezelligheid, etc. een puzzel met foto van ons allen erop en twee mokken ook met twee verschillende foto's van ons allen erop gegeven en natuurlijk uitgebreid bedankt. Ook hebben we van de gelegenheid gebruik gemaakt om Geralda de nieuwe coördinator succes te wensen met ons. Zij kreeg als dank een zonnebloem stukje. Wij hebben allemaal vertrouwen in haar dat het net zo'n leuke tijd met haar gaat worden. Maar of zij het alleen redt met ons dat is de vraag. Zij is alleen, tegen ons allen. Maar het gaat vast goedkomen. 

Daarna was het weer tijd om de boot op te gaan. Alleen waren er veel mensen buiten gaan zitten, dus zat de groep nu bijna allemaal binnen, op de rolstoelers na. 

We voren weer drie kwartier terug langs zeer veel woonboten. (nee Geralda, jij mag daar niet gaan wonen) en toen was het weer tijd om van boord te gaan. 

Hans had vanaf de boot een restaurant gevonden waar we konden eten. Wij met zijn allen erheen. Jammer genoeg ging Carla op het laatst niet mee (Carla we hebben je wel gemist hoor, maar we begrijpen het wel). In het restaurant waren geen snuggere mensen die daar werkten en ook niet de snelste. Maar goed we hadden eindelijk allemaal het goede eten en drinken en het was gezellig. Op het einde had Coenraad namens de Zonnebloem nog een kado voor Hans en Mireille: een ontzettend mooi liefdevol beeldje en ook namens de organisatie werden zij bedankt voor hun goede inzet. Toen was het echt tijd om richting de busjes te gaan. Arjan en Mariska deden nog even een wedstrijdje welk vervoersmiddelen het hard ging. De winnaar was niet duidelijk dit omdat er veel verkeer, voetgangers, etc waren en je dus niet op volle snelheid veilig kon gaan racen. Na dit laatste ritje was het toch echt tijd om van elkaar afscheid te nemen. We hopen iedereen een leuke dag gehad heeft en dat we elkaar op het volgende uitstapje weer zullen zien. (Petra)

Heinz Geurts

06-50830330
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Buitenactiviteiten
  • Evenementen en festivals