Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Uitstapje de Vogelkelder

vogelkelder1jpg

Uitstapje op 8 april naar de vogelkelder (avonturia) aan de Kerketuinenweg 3 in Den Haag.

De volgende gasten waren aanwezig Carla (nog gefeliciteerd met de verjaardag van je zoon en gaaf dat je toch kwam), Peter (nee peter jouw vogeltjes zitten er niet meer, die zijn al jaren geleden verkocht), en Petra die vanaf de oprichting al geweest is in de winkel. De vrijwilligers waren Mereille en Hans die wij beiden binnenkort moeten gaan missen omdat ze op europareis gaan. Voor hen super leuk, voor ons ontzettend jammer, en er was een nieuwe Geralda (hopelijk gaat zij de groep over nemen, zodat de groep blijft bestaan. (Eigen belang hoor) maar we hopen het echt heel erg. (hoe moeten we je overhalen?)

Toen we compleet waren zijn we direct naar binnen gegaan. De gasten waren hier wel eens geweest, maar de begeleiders nog niet. Dus wie gaat wie begeleiden vandaag. 

Het is eigenlijk een dierenwinkel, met ook een kleine dierentuin erbij. 

Helaas konden we niet in de dierentuin komen met de rolstoelen, dan zouden we niet zo veel zien. Dit hebben we dus niet gedaan. 

De dierenwinkel was heel mooi opgebouwd. Alles zat in verschillende ruimtes, knaagdieren, honden, katten, reptielen, vissen, vogels etc. Er was dus veel te zien. 

Peter en ik waren een hele tijd geleden geweest, maar er is al zoveel bijgebouwd dat je het niet meer herkend, gewoon erg mooi geworden. Ook Carla zag alle veranderingen. Onderweg kregen we nog een hand van meneer de Uil die daar stond. 

Nadat we een tijd rond hadden gereden/gelopen zijn we wat gaan drinken thee/koffie chocomelk met appeltaart. Daar was een mooie beneden ruimte voor ons en zo konden we bijkletsen en met Geralda verder kennis maken. 

Ook kon ik het verhaal van het ontstaan van de vogelkelder nog even uitgebreid vertellen. Het is bij Jan Huybers op 90 m2 precies 40 jaar geleden met vogelvoer en tropen vogeltjes begonnen in zijn eigen huis. Ik ging toen elke week met mijn vader aan de hand mee om vogelveer te kopen. Later in zijn nieuwe huis in de eigen kelder thuis 360 m2. Daar komt de naam vandaan en Jan had een droom om ooit in Den Haag een dierentuin te beginnen. Toen het veel te klein werd is de toen nog dierenwinkel naar de Oude Haagweg gegaan, waar het al groot werd 1000m2 en zo ook vele dieren bijkwamen, maar z'n droom is nog niet uitgekomen. Toen vele jaren later de Oude Haagweg ook te klein werd zijn ze naar een groot terrein aan de Kerketuinen gekomen 6000 m2. Daar kwam zijn droom uit en is er echt een dierentuin gekomen. Met daarom heen een hele grote dierenwinkel. Helaas is Jan vorig jaar overleden en is het overgenomen door zijn 2 kinderen. Zo zie je maar dat dromen uit kunnen komen als je er maar keihard aan blijft werken. 

Oké, na genoeg over het ontstaan gekletst te hebben zijn we verder gegaan met dieren te bekijken: karpers, papegaaien, flamingo,s, reuze schildpadden etc. 

Hans die best stil was (ja wij gaan jouw ook missen ) ging met Peter wandelen en wij vieren gingen op zoek naar een ooievaar knuffelbeest. Geralda was druk aan het zoeken en ja hoor gevonden. Petra helemaal gelukkig. 

Het was weer een hele leuke dag en als het aan ons lag is Geralda een goede vervanging om het stokje over te nemen van Hans en Mireille die het al die tijd super, de super gedaan hebben. 

Het volgende uitstapje (de boottocht) is het laatste uitstapje van deze twee top mensen en we hopen met de complete groep afscheid van hen te kunnen nemen en dan Geralda als nieuwe contactpersoon kunnen feliciteren.  (Petra)

Heinz Geurts

06-50830330
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Buitenactiviteiten
  • Evenementen en festivals