Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Rolstoelhuurauto biedt vrijheid

Zonnebloem afdelingsnieuws

Vereniging de Zonnebloem presenteert de Haagse Zonnebloemauto op Nationale Ouderendag.

Vrijdag 2 oktober vond bij het Zuiderstrandtheater de onthulling van de Haagse Zonnebloemauto plaats tijdens de Nationale Ouderendag. Vanuit het project ‘wens van een oudere’ is de auto ingezet om de deelname aan de Nationale Ouderendag mogelijk te maken voor mevrouw Abdoelhak die rolstoelgebonden is. Zij werd ’s morgens opgehaald en naar het theater gebracht. Daar kreeg zij van Gerben Hagenaars, directeur Zorg & Participatie gemeente Den Haag, symbolisch de autosleutel overhandigd. Deze aangepaste rolstoelauto is vanaf nu te huur voor mensen met een lichamelijke beperking en geeft hen extra bewegingsvrijheid. Vorig jaar startte Nationale Vereniging de Zonnebloem op zes plaatsen in Nederland een proef met rolstoelhuurauto’s en vanwege het succes wordt het aantal auto’s dit najaar met 15 uitgebreid. Ook Den Haag heeft nu de beschikking over een Zonnebloemauto.

Mevrouw Abdoelhak is erg blij met deze nieuwe huurmogelijkheid. “Nu kan ik ook eens zelfstandig op pad met bekenden. Vandaag kan ik hierdoor mijn nicht op zien treden en op het einde van de dag breng ik zelf met de Zonnebloemauto mijn dochter naar huis.”

Als iemand door een lichamelijke beperking de dag gedeeltelijk of geheel in een rolstoel door moet brengen, ziet de wereld er vaak heel anders uit. Zo kan reizen van de ene naar de andere plaats een enorm grote uitdaging zijn. De eigen auto volstaat niet en het openbaar en/of aangepast vervoer hebben vaak hun eigen beperkingen. 

Nationale Vereniging de Zonnebloem streeft er naar dat iedereen met een lichamelijke beperking zonder extra zorgen deel kan nemen aan de maatschappij. Vrijwilligers van lokale afdelingen komen met regelmaat bij deelnemers thuis en er worden jaarlijks meerdere bijeenkomsten georganiseerd. Ook kent de vereniging een uitgebreid aanbod aan aangepaste vakanties. Tot voor kort bood zij echter nog geen mogelijkheden voor mindervaliden die er met de auto een dagje uit wilden. 

De uitgifte van de Haagse Zonnebloemauto aan huurders gaat plaatsvinden vanuit Louwman Den Haag, Donau 36. Om als rolstoel- of scootmobielgebruiker de auto te kunnen huren, moet via 
www.zonnebloem.nl/zonnebloemauto een pas aangevraagd worden, die eenmalig tien euro kost. Een dag autohuur kost veertig euro waarbij de eerste honderd kilometer zijn inbegrepen.

De Zonnebloemauto geeft huurders hun (bewegings)vrijheid terug. De huurder bepaalt zelf wanneer hij gaat en kan ook nog eens enkele familieleden of vrienden meenemen omdat de rolstoelgebondene een plekje achterin de auto bezet. De Zonnebloem is bezig met het opzetten van een pool vrijwilligers die mee kunnen als bestuurder tijdens een dagje uit met de auto. Aanmelden kan via welkom@zonnebloemdenhaag.nl.

Zonnebloem logo

De Zonnebloem loterij 2023

Speel mee en kijk uit naar mooie prijzen!

Koop nu een lot

Coenraad Vrouwenvelder

070-3655458
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Buitenactiviteiten
  • Evenementen en festivals